Nå kan du putte 3TB i lomma

Disk blir stadig rimeligere. Nå får du 1 TB ekstern harddisk med USB 3.0 rimeligere enn en Zyquest-disk kostet for noen år siden (for dem som fremdeles husker den tiden). Det er Buffalo Technology som nå lanserer en serie eksterne disker med USB 3.0, i lekkert design og i størrelser fra 1 til 3 TB. Ministation leveres i 500 GB og 1 TB, mens DriveStation leveres i 1, 2 og 3 TB utførelse. Selv en 3 TB disk koster under 2000 kroner, noe som skulle tilsi en pris per MB på 0,07 øre… Med andre ord, heller ikke diskprisene er som de engang var, og produsenten må gis rett i sin påstand om at dette både er rimelig backup og et rimelig transportmedium. Løsningene leveres også i USB 2.0 varianter, da er de rimeligere men utnytter altså ikke hastigheten i USB 3.0. Programvare for sikkerhetskopiering medfølger, og for Mac-brukere er det også støtte for Apple Time Machine.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: