Ny kjemifri CTP fra Glunz & Jensen

Glunz & Jensen lanserte denne uka sin nye CTP-løsning PlateWriter 3000, et kjemifritt CTP-system for 2- og 4-opp produksjon som i første rekke er beregnet på små og mellomstore arktrykkerier. Ifølge produsenten er dette en løsning som hjelper trykkeriene med å eliminere produksjonsfeil samt redusere forbruket av kjemikalier, avfall og vann, noe som totalt vil gi lavere energiforbruk.

PlateWriter 3000 består av en CtP-enhet for produksjon av opptil 20 plater i timen (2-opp) eller 10 plater i timen for 4-opp. Systemet leveres også med en Harlequin-basert RIP som kjører på en kraftfull maskinvareplattform, samt en integrert fremkallingsenhet som ferdigstiller plater uten bruk av kjemikalier. Glunz & Jensen understreker at siden deres iCtP-plater ikke fremkalles med kjemikalier, vil også feilkildene være langt færre enn ved tradisjonell produksjon. Deres iCtP-plater belyses med lavenergi halogenlyskilde i en integrert ferdigstillingsenhet, deretter gummieres de automatisk. Produksjonen foregår uten fremkalligsbad, eksponeringsenheter eller rennende vann.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *