Ny kjemifri CTP fra Glunz & Jensen

PUBLISERT: 8 april 2011
OPPDATERT: 8 april

Glunz & Jensen lanserte denne uka sin nye CTP-løsning PlateWriter 3000, et kjemifritt CTP-system for 2- og 4-opp produksjon som i første rekke er beregnet på små og mellomstore arktrykkerier. Ifølge produsenten er dette en løsning som hjelper trykkeriene med å eliminere produksjonsfeil samt redusere forbruket av kjemikalier, avfall og vann, noe som totalt vil gi lavere energiforbruk.

PlateWriter 3000 består av en CtP-enhet for produksjon av opptil 20 plater i timen (2-opp) eller 10 plater i timen for 4-opp. Systemet leveres også med en Harlequin-basert RIP som kjører på en kraftfull maskinvareplattform, samt en integrert fremkallingsenhet som ferdigstiller plater uten bruk av kjemikalier. Glunz & Jensen understreker at siden deres iCtP-plater ikke fremkalles med kjemikalier, vil også feilkildene være langt færre enn ved tradisjonell produksjon. Deres iCtP-plater belyses med lavenergi halogenlyskilde i en integrert ferdigstillingsenhet, deretter gummieres de automatisk. Produksjonen foregår uten fremkalligsbad, eksponeringsenheter eller rennende vann.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1