CS-pakken får flere digitale verktøy

Adobe er snart klar med utgivelsen av Adobe CS 5.5, der Adobe fokuserer enda sterkere på digital publisering. Den nye CS 5.5 kan på mange måter sees på som en integrasjon med Adobes Digital Publishing Suite, derfor er det ikke alle programmene i suiten som oppdateres. Ikke overraskende har InDesign fått nye funksjoner som gjør det mulig å designe for iPad og andre såkalte pads. Likeledes har Flash fått nye funksjoner, og Dreamweaver har nå støtte for HTML5. I denne mellomlanseringen er det ingen endringer for Photoshop og Illustrator.
– Som grafisk designer må du hele tiden være oppdatert på markedsutviklingen, men du må også ha det riktige verktøyet for å følge trendene, uttaler Andreas Hollström, produktspesialist hos Adobe. Nye medieplattformer styrer etterspørselen og her er interaktivitet en viktig brikke. Formgiverne har behov for å inkludere flere komponenter i sitt design. Med Creative Suite 5.5 kan de for eksempel utvikle design for iPad uten å måtte skrive kode. Adobe har også utviklet en skytjeneste, hvor brukerne kan laste opp sine apps til en Adobe-server. Dette omfatter tjenester som vil forenkle publiseringen for Apple App Store og Google Marketplace.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *