Ny merkevare fra Heidelberg

Heidelberg utvider produktspekteret på forbrukssiden med merkevaren Saphira Eco. Ifølge selskapet er denne produktlinjen testet grundig for å sikre lave karbonutslipp. Produktene i Saphira Eco dekker hele produksjonskjeden fra førtrykk og trykk til ferdiggjøring, og den inkluderer plater, trykkfarge, lakk, selvklebende materialer, rengjøringsmidler og fuktemidler. Heidelberg hevder produktene gir et minimum med skadelige utslipp av VOC og ammoniakk.

Heidelberg har basert utviklingen av Saphira Eco-produktene på tre prinsipper: substitusjon, reduksjon og kompensasjon. I praksis betyr det at de har forsøkt å erstatte mineraler og syntetiske råvarer med tilsvarende fornybare, samtidig som de har redusert mengden av miljøskadelige komponenter. I tillegg er det mulig for trykkeriene å kjøpe utslippsrettigheter i forbindelse med bestilling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *