Stor betalingsvilje for lesebrettaviser

I følge det svenske analyseselskapet Mediavisions rapport for første kvartal 2011, fins det i dag 175 000 lesebrett i nabolandet. Overraskende mange av eierne røper stor betalingsvilje for applikasjoner de finner nyttige eller interessante.

Apples iPad leder an i lesebrettkrigen, og gjør samtidig noe med holdninger til betaling for nettjenester

Apples iPad leder an i lesebrettkrigen, og gjør samtidig noe med holdninger til betaling for nettjenester. Foto: Etter tillatelse fra Apple

Som i Norge, er det Apples iPad som i stor grad står for den raske veksten i lesebrettmarkedet.  Og det er ingen tegn som tyder på utflating av salget. Leverandørene har snarere problemer med å levere nok brett. Et stort antall bretteiere sier seg i undersøkelsen villig til å betale for medietjenester på sin iPad. Spesielt gjelder dette dagsaviser, noe som kan indikere at brukerne i større grad kommer til å lese sine aviser på brettet fremfor å kjøpe papirutgaven fremover.

Lesebrettmarkedet har nærmest eksplodert både i Norge og Sverige, og ikke overraskende er det forbrukergrupper som ofte er tidlig ute med ny teknikk som dominerer kundelistene. Denne gruppen består i stor grad av av unge, velutdannete menn som bor i storby.

Analyseselskapet Mediavision mener at det er helt som forventet at unge menn er blant innovatørene på lesebrettmarkedet. Det som imidlertid overrasker noe, er at så mange nå viser vilje til å betale for nettjenester. Det er ganske sikkert også en trend som vil gjøre seg gjeldende i Norge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: