Suksess med dobbel StreamFold

PUBLISERT: 26 mai 2011
OPPDATERT: 26 mai

Polaris Trykk AS øker oppdragsmengden med god teknologi-investering

Polaris Trykk har to produksjonsenheter, henholdsvis i Trondheim og Harstad. I desember 2010 kjørte bedriften i gang en løsning med Ferag StreamFold falseenheter i etterproduksjonen. På mindre enn et halvt år har de vunnet en rekke oppdrag med opplag på mellom 10.000 og en halv million eksemplarer. StreamFold er meget effektiv når innstikk i store formater nødvendiggjør en kvartfals i innstikksprosessen.

StreamFold kvartfalser uten å forstyrre pressa. Foto: Ferag AG.

Polaris bruker også Ferag-teknikk i avisproduksjonen. Enheten i Trondheim var først i Skandinavia med MSD-teknikk, og i Harstad har man de fire siste årene brukt en RollSertDrum, en SNT-U trimming drum og en StreamStitch.

De to StreamFold-linjene kan kjøre 15 timer i døgnet i produksjonshastigheter på opptil 60.000 eksemplarer i timen. Den ordinære avisproduksjonen styres gjennom Feragsystemene og påvirkes ikke av kvartfalsprosessene.

Polaris Trykk er blant de største leverandørene av aviser, DM og magasiner i Midt- og Nord-Norge, med avdelinger i Trondheim, Ålesund og Harstad.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676