Suksess med dobbel StreamFold

Polaris Trykk AS øker oppdragsmengden med god teknologi-investering

Polaris Trykk har to produksjonsenheter, henholdsvis i Trondheim og Harstad. I desember 2010 kjørte bedriften i gang en løsning med Ferag StreamFold falseenheter i etterproduksjonen. På mindre enn et halvt år har de vunnet en rekke oppdrag med opplag på mellom 10.000 og en halv million eksemplarer. StreamFold er meget effektiv når innstikk i store formater nødvendiggjør en kvartfals i innstikksprosessen.

StreamFold kvartfalser uten å forstyrre pressa. Foto: Ferag AG.

Polaris bruker også Ferag-teknikk i avisproduksjonen. Enheten i Trondheim var først i Skandinavia med MSD-teknikk, og i Harstad har man de fire siste årene brukt en RollSertDrum, en SNT-U trimming drum og en StreamStitch.

De to StreamFold-linjene kan kjøre 15 timer i døgnet i produksjonshastigheter på opptil 60.000 eksemplarer i timen. Den ordinære avisproduksjonen styres gjennom Feragsystemene og påvirkes ikke av kvartfalsprosessene.

Polaris Trykk er blant de største leverandørene av aviser, DM og magasiner i Midt- og Nord-Norge, med avdelinger i Trondheim, Ålesund og Harstad.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: