Suksess med dobbel StreamFold

Polaris Trykk AS øker oppdragsmengden med god teknologi-investering

Polaris Trykk har to produksjonsenheter, henholdsvis i Trondheim og Harstad. I desember 2010 kjørte bedriften i gang en løsning med Ferag StreamFold falseenheter i etterproduksjonen. På mindre enn et halvt år har de vunnet en rekke oppdrag med opplag på mellom 10.000 og en halv million eksemplarer. StreamFold er meget effektiv når innstikk i store formater nødvendiggjør en kvartfals i innstikksprosessen.

StreamFold kvartfalser uten å forstyrre pressa. Foto: Ferag AG.

Polaris bruker også Ferag-teknikk i avisproduksjonen. Enheten i Trondheim var først i Skandinavia med MSD-teknikk, og i Harstad har man de fire siste årene brukt en RollSertDrum, en SNT-U trimming drum og en StreamStitch.

De to StreamFold-linjene kan kjøre 15 timer i døgnet i produksjonshastigheter på opptil 60.000 eksemplarer i timen. Den ordinære avisproduksjonen styres gjennom Feragsystemene og påvirkes ikke av kvartfalsprosessene.

Polaris Trykk er blant de største leverandørene av aviser, DM og magasiner i Midt- og Nord-Norge, med avdelinger i Trondheim, Ålesund og Harstad.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: