Suksess med dobbel StreamFold

Polaris Trykk AS øker oppdragsmengden med god teknologi-investering

Polaris Trykk har to produksjonsenheter, henholdsvis i Trondheim og Harstad. I desember 2010 kjørte bedriften i gang en løsning med Ferag StreamFold falseenheter i etterproduksjonen. På mindre enn et halvt år har de vunnet en rekke oppdrag med opplag på mellom 10.000 og en halv million eksemplarer. StreamFold er meget effektiv når innstikk i store formater nødvendiggjør en kvartfals i innstikksprosessen.

StreamFold kvartfalser uten å forstyrre pressa. Foto: Ferag AG.

Polaris bruker også Ferag-teknikk i avisproduksjonen. Enheten i Trondheim var først i Skandinavia med MSD-teknikk, og i Harstad har man de fire siste årene brukt en RollSertDrum, en SNT-U trimming drum og en StreamStitch.

De to StreamFold-linjene kan kjøre 15 timer i døgnet i produksjonshastigheter på opptil 60.000 eksemplarer i timen. Den ordinære avisproduksjonen styres gjennom Feragsystemene og påvirkes ikke av kvartfalsprosessene.

Polaris Trykk er blant de største leverandørene av aviser, DM og magasiner i Midt- og Nord-Norge, med avdelinger i Trondheim, Ålesund og Harstad.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: