Fujifilm med imponerende hybridskriver

PUBLISERT: 2 juni 2011
OPPDATERT: 21 mars

På Fujifilms stand på Fespa dominerte Uvistar II, en oppgradert versjon av selskapets femmeters UV-skriver. Uvistar kan konfigureres for utskrift på såvel myke rullematerialer som harde plater, noe som bringer den opp i segmentet for store hybridskrivere. Topphastigheten er fremdeles ca 350 kvadratmeter i timen, men utskriftskvaliteten er forbedret. Uvistar II er tiltenkt innendørsmarkedet, der betraktningsavstanden er så kort at kravet til oppløsning stiger. Stive plater er også mer utbredt innendørs enn ute.

Ny utskriftsteknikk

For å heve utskriftskvaliteten lanserer Fujifilm PDS-teknikk – Parallell Drop Size. Denne innebærer at dysene skyter ut blekkdråper med standardmengden 40 picoliter parallelt med mindre dråper på 20 picoliter. De store dråpene sikrer dekk og metning, mens de små står for de fine detaljene i tekst og bilder. Produsenten forsikrer at teknikken ikke påvirker verken utskriftshastighet eller blekkforbruk.

Som nok et ledd i å forbedre utskriftene, har Fujifilm utstyrt Uvistar med oppvarmede skrivehoder, noe som i følge produsenten skal gjøre fargenes densitet jevnere. Uvistar kan nå også skrive tosidig både på myke og harde materialer. Les mer i den kommende papirutgaven av AGI, som er i postkassa di i slutten av måneden.

Les videre

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768