Fujifilm med imponerende hybridskriver

På Fujifilms stand på Fespa dominerte Uvistar II, en oppgradert versjon av selskapets femmeters UV-skriver. Uvistar kan konfigureres for utskrift på såvel myke rullematerialer som harde plater, noe som bringer den opp i segmentet for store hybridskrivere. Topphastigheten er fremdeles ca 350 kvadratmeter i timen, men utskriftskvaliteten er forbedret. Uvistar II er tiltenkt innendørsmarkedet, der betraktningsavstanden er så kort at kravet til oppløsning stiger. Stive plater er også mer utbredt innendørs enn ute.

Ny utskriftsteknikk

For å heve utskriftskvaliteten lanserer Fujifilm PDS-teknikk – Parallell Drop Size. Denne innebærer at dysene skyter ut blekkdråper med standardmengden 40 picoliter parallelt med mindre dråper på 20 picoliter. De store dråpene sikrer dekk og metning, mens de små står for de fine detaljene i tekst og bilder. Produsenten forsikrer at teknikken ikke påvirker verken utskriftshastighet eller blekkforbruk.

Som nok et ledd i å forbedre utskriftene, har Fujifilm utstyrt Uvistar med oppvarmede skrivehoder, noe som i følge produsenten skal gjøre fargenes densitet jevnere. Uvistar kan nå også skrive tosidig både på myke og harde materialer. Les mer i den kommende papirutgaven av AGI, som er i postkassa di i slutten av måneden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: