Fujifilm med imponerende hybridskriver

På Fujifilms stand på Fespa dominerte Uvistar II, en oppgradert versjon av selskapets femmeters UV-skriver. Uvistar kan konfigureres for utskrift på såvel myke rullematerialer som harde plater, noe som bringer den opp i segmentet for store hybridskrivere. Topphastigheten er fremdeles ca 350 kvadratmeter i timen, men utskriftskvaliteten er forbedret. Uvistar II er tiltenkt innendørsmarkedet, der betraktningsavstanden er så kort at kravet til oppløsning stiger. Stive plater er også mer utbredt innendørs enn ute.

Ny utskriftsteknikk

For å heve utskriftskvaliteten lanserer Fujifilm PDS-teknikk – Parallell Drop Size. Denne innebærer at dysene skyter ut blekkdråper med standardmengden 40 picoliter parallelt med mindre dråper på 20 picoliter. De store dråpene sikrer dekk og metning, mens de små står for de fine detaljene i tekst og bilder. Produsenten forsikrer at teknikken ikke påvirker verken utskriftshastighet eller blekkforbruk.

Som nok et ledd i å forbedre utskriftene, har Fujifilm utstyrt Uvistar med oppvarmede skrivehoder, noe som i følge produsenten skal gjøre fargenes densitet jevnere. Uvistar kan nå også skrive tosidig både på myke og harde materialer. Les mer i den kommende papirutgaven av AGI, som er i postkassa di i slutten av måneden.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: