Mediepris til Nordlys og Danmark

Danskprodusert iPad-app vinner skandinavisk mediepris

Avisen Nordlys vant prisen ”Årets Innovasjon” for sin iPad-app på Mediekonferansen Nordic Media Festival i Bergen i mai. Applikasjonen kombinerer fordelene med forskjellige typer nyhetsformidling gjennom å servere tradisjonell avis, online-nyheter og web-tv i én og samme app. Den danske softwareutvikleren Visiolink har levert den tekniske løsningen.

– Applikasjonen er faktisk ikke utviklet på iPad’ens premisser – men derimot på leserens og redaksjonens. Den tar det beste fra print, web og web-tv og gir leseren muligheter til å fordype seg i stoffet, kombinert med hurtig oppdatering og en god visuell opplevelse, sier Jens Funder Berg, administrerende direktør i Visiolink.

Nordlys-applikasjonen vant blant annet over Norges mest leste avis, Verdens Gang. Som begrunnelse for prisen fremhever juryen applikasjonens brukervennlighet, adgangen til både webnyheter og den trykte avisen som e-avis, den enkle navigasjonen og det raske overblikket applikasjonen gir over det lokale, nasjonale og internasjonale nyhetsbildet.

Visiolink kan fortelle at det for tiden er stor etterspørsel etter gode avis-app´er fra hele mediebransjen. Selv jobber de for tiden med over 30 apps-løsninger til mediehus fra hele Skandinavia.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: