Mediepris til Nordlys og Danmark

Danskprodusert iPad-app vinner skandinavisk mediepris

Avisen Nordlys vant prisen ”Årets Innovasjon” for sin iPad-app på Mediekonferansen Nordic Media Festival i Bergen i mai. Applikasjonen kombinerer fordelene med forskjellige typer nyhetsformidling gjennom å servere tradisjonell avis, online-nyheter og web-tv i én og samme app. Den danske softwareutvikleren Visiolink har levert den tekniske løsningen.

– Applikasjonen er faktisk ikke utviklet på iPad’ens premisser – men derimot på leserens og redaksjonens. Den tar det beste fra print, web og web-tv og gir leseren muligheter til å fordype seg i stoffet, kombinert med hurtig oppdatering og en god visuell opplevelse, sier Jens Funder Berg, administrerende direktør i Visiolink.

Nordlys-applikasjonen vant blant annet over Norges mest leste avis, Verdens Gang. Som begrunnelse for prisen fremhever juryen applikasjonens brukervennlighet, adgangen til både webnyheter og den trykte avisen som e-avis, den enkle navigasjonen og det raske overblikket applikasjonen gir over det lokale, nasjonale og internasjonale nyhetsbildet.

Visiolink kan fortelle at det for tiden er stor etterspørsel etter gode avis-app´er fra hele mediebransjen. Selv jobber de for tiden med over 30 apps-løsninger til mediehus fra hele Skandinavia.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: