Posten varsler dramatisk portoøkning

PUBLISERT: 8 juni 2011
OPPDATERT: 21 mars

Fagpressen har nettopp mottatt varsel om at Posten planlegger en kraftig økning i portosatsene fra nyttår av. Det er snakk om en økning på 8 – 15 prosent, noe som vil ramme fagpressen og alle dens leverandører hardt. Trolig vil prisøkningen også ramme andre deler av den grafiske bransjen som produserer trykksaker for postdistribusjon. Enhver kostnadsøkning her vil tvinge aktørene til å se seg om etter alternative publiseringskanaler.

I følge Fagpressen er det all grunn til å tro at økningen vil ligge på rundt 15 prosent for de fleste fag- og bransjeblader. Forslaget er allerede vedtatt i alle viktige ledd, og mangler egentlig bare den endelige underskriften fra statsråden – som i praksis er Postens generalforsamling.

– En slik prisøkning er så alvorlig at vi ikke kan sitte og vente på at Posten sier ja til offentliggjøring, heter det i en uttalelse fra Fagpressens informasjonskontor. Fagpressen jobber nå mot både departementet og utvalgte politikere på Stortinget for å få forslaget trukket. Fagpressen skaffer alene Posten en sikker og stabil inntekt på over 400 millioner i året gjennom sine abonnementsutsendelser.

Postens begrunnelse for økningen er ”fall i markedet”.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676