Posten varsler dramatisk portoøkning

PUBLISERT: 8 juni 2011
OPPDATERT: 21 mars

Fagpressen har nettopp mottatt varsel om at Posten planlegger en kraftig økning i portosatsene fra nyttår av. Det er snakk om en økning på 8 – 15 prosent, noe som vil ramme fagpressen og alle dens leverandører hardt. Trolig vil prisøkningen også ramme andre deler av den grafiske bransjen som produserer trykksaker for postdistribusjon. Enhver kostnadsøkning her vil tvinge aktørene til å se seg om etter alternative publiseringskanaler.

I følge Fagpressen er det all grunn til å tro at økningen vil ligge på rundt 15 prosent for de fleste fag- og bransjeblader. Forslaget er allerede vedtatt i alle viktige ledd, og mangler egentlig bare den endelige underskriften fra statsråden – som i praksis er Postens generalforsamling.

– En slik prisøkning er så alvorlig at vi ikke kan sitte og vente på at Posten sier ja til offentliggjøring, heter det i en uttalelse fra Fagpressens informasjonskontor. Fagpressen jobber nå mot både departementet og utvalgte politikere på Stortinget for å få forslaget trukket. Fagpressen skaffer alene Posten en sikker og stabil inntekt på over 400 millioner i året gjennom sine abonnementsutsendelser.

Postens begrunnelse for økningen er ”fall i markedet”.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag