Strengere krav til svanemerket papir

Svanemerket stiller enda strengere energi- og klimakrav i de nye kravene til kopi- og trykkpapir: CO2-utslippene skal ned, heter det i en uttalelse fra Miljømerking.

Det er energikrevende å produsere papir. Store mengder tremasse blir kokt og presset sammen for å dekke samfunnets store behov for kopi- og trykkpapir. Dermed gir det stor miljøgevinst å finne mindre energikrevende måter å produsere papiret på. Det ønsker Svanemerket nå å stimulere til ved å stramme inn på energikravene til produksjon av svanemerket papir.

Bærekraftig skog

Papir og skogindustri hører naturlig sammen. Skal Svanemerket være til hjelp for å finne de papirproduktene som totalt sett er de beste miljøvalgene, må også skogen bli forvaltet på en bærekraftig måte. Svanemerket stiller derfor krav til at 100 prosent av trevirket som brukes i papirproduksjon skal kunne spores tilbake til spesifikt område i skogen.

Papir med minimal miljøbelastning

Kjemikaliebruk er alltid et sentralt område for Svanemerket. Med de nye kravene må produsentene kutte ytterligere i bruken av kjemikalier som kan true helse og miljø. Bruk av genmodifisert potetstivelse i papirproduksjonen blir helt forbudt, og fabrikkene må redusere utslippet av klorforbindelser til miljøet i nærheten.

Kravene er vedtatt av Nordisk Miljømerkingsnemnd. Nemnda er uavhengig, og medlemmene er oppnevnt av det ansvarlige departement i de respektive land – her i Norge betyr det Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Alle som produserer svanemerket papir må søke om å bli godkjent etter de nye kravene innen 30. juni 2012.

Kilde: Miljømerking

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: