Norske Skog sliter i motbakke

Papirproduksjon i motbakkeNorges største papirkonsern opplyser i sin kvartalsrapport at selskapet har et negativt resultat etter skatt på 280 millioner kroner i første kvartal. Det er en betydelig bedring fra samme periode i fjor, men dårligere enn markedet og analytikerene forventet, etter at Norske Skog både har refinansiert og redusert gjeld.

Norske Skog forklarer resultatet som et sammensatt bilde av årsaker, blant annet økte råvarepriser, ugunstig valutautvikling, nedgang i salget av magasinpapir og høyere eksportandel. Brannen på Saugbrugs er også som en medvirkende faktor.

Norske Skog jobber i følge meldingen videre med å rette opp økonomien, blant annet gjennom ytterlige salg av eiendeler.

Les hele kvartalsrapporten her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: