Norske Skog sliter i motbakke

Papirproduksjon i motbakkeNorges største papirkonsern opplyser i sin kvartalsrapport at selskapet har et negativt resultat etter skatt på 280 millioner kroner i første kvartal. Det er en betydelig bedring fra samme periode i fjor, men dårligere enn markedet og analytikerene forventet, etter at Norske Skog både har refinansiert og redusert gjeld.

Norske Skog forklarer resultatet som et sammensatt bilde av årsaker, blant annet økte råvarepriser, ugunstig valutautvikling, nedgang i salget av magasinpapir og høyere eksportandel. Brannen på Saugbrugs er også som en medvirkende faktor.

Norske Skog jobber i følge meldingen videre med å rette opp økonomien, blant annet gjennom ytterlige salg av eiendeler.

Les hele kvartalsrapporten her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: