Lesebrett avløser papir

En analyse utført av RISI, som er en interesseorganisasjon for verdens tre- og papirleverandører, viser at bruken av lesebrett øker ekstremt raskt. Og i følge organisasjonen skjer det på bekostning av papirforbruket.

Lesebrettenes hittil største vekstår var 2010, da det ble solgt 15 millioner av dem. I Nord-Amerika ble markedsandelen fordoblet i løpet av ett år.. En annen analyse, ”The impact of media tablets on publication paper markets, viser at forbruket av papir til aviser, bøker og tidsskrifter i Nord-Amerika vil synke 12 – 21 prosent i perioden 2010 – 2015.

I løpet av de neste 15 år spår ekspertene at papirforbruket til aviser, bøker og tidsskrifter vil falle ytterligere 40 – 50 prosent på det nordamerikanske markedet.

Nedgangen blir også merkbar her i Europa, mener man i analysen. Men det prosentvise fallet forventes å bli mindre på det vesteuropeiske markedet enn i Nord-Amerika. Det forklares blant annet med at vi har et mer fragmentert mediemarked og en mye langsommere investeringstakt for lesebrett.

I 2015 forventes salget av lesebrett å stige til 200 millioner eksemplarer bare i Nord-Amerika. Brukerne vil hente mer og mer informasjon fra lesebrett, og mye av dette er informasjon de tidligere fikk fra papirpublikasjoner.

RISI er en forkortelse for Resource Information Systems Inc. Les mer om rapporten på RISIs webside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: