Motivasjonsfyrverkeri

Malin Arntsen motiverte forsamlingen

Landsmøtet åpnet sin første dag med et tankevekkende og medrivende foredrag av Årets nordlending 2008, Malin Arntsen. Hun er mest kjent for å ha kjøpt en falleferdig rønne på Rødøy for kr. 60 000,- og omskapt denne til suksessen Klokkergården. Som følge av sitt pågangsmot har hun gjort om ”den lille skjitøya” med 150 innbyggere til et yndet reisemål for kresne turister fra inn- og utland. Oppskriften er å våge å forlate det trygge og gyve på utfordringene – gjøre det umulige mulig. Hvis du tror at Malin Arntsen er topputdannet innen turisme og reiseliv, er det å overdrive en smule. Hun har meget begrenset utdanning og er dessuten dyslektiker! Meget motiverende person og historie for alle i salen. Får du noen gang muligheten, så gå og lytt til Malin.

Konsernsjef Håvard Grjotheim i 07 Gruppen var nestemann ut på podiet. Han oppfordret bransjen til å være bevisst på hvor den står og åpne øynene for at tilbudet ikke balanserer etterspørselen i våre markeder.

– Nå må vi agere, sa Grjotheim, og viste til en rapport fra 2000 om bransjens utfordringer, som han hevdet er like aktuell i dag. – Jeg kunne lest opp side etter side fra denne 22 år gamle rapporten, sa Grjotheim, – og dere ville trodd at den var skrevet i går. Vi har ikke gjort særlig annet med problemene enn å investere i nytt utstyr. Vi må slutte å fokusere på teknologi, for den alene løser ingen problemer.

- Rapporten fra 2000 er like aktuell i dag. Vi må agere, sa Håvard Grjotheim.

Vi vil komme med en kort rapport også senere fredag og på lørdag. Fyldige referater får du i den kommende papirutgaven, der landsmøtet er viet hele åtte sider.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: