Motivasjonsfyrverkeri

PUBLISERT: 2 september 2011
OPPDATERT: 2 september
Malin Arntsen motiverte forsamlingen

Landsmøtet åpnet sin første dag med et tankevekkende og medrivende foredrag av Årets nordlending 2008, Malin Arntsen. Hun er mest kjent for å ha kjøpt en falleferdig rønne på Rødøy for kr. 60 000,- og omskapt denne til suksessen Klokkergården. Som følge av sitt pågangsmot har hun gjort om ”den lille skjitøya” med 150 innbyggere til et yndet reisemål for kresne turister fra inn- og utland. Oppskriften er å våge å forlate det trygge og gyve på utfordringene – gjøre det umulige mulig. Hvis du tror at Malin Arntsen er topputdannet innen turisme og reiseliv, er det å overdrive en smule. Hun har meget begrenset utdanning og er dessuten dyslektiker! Meget motiverende person og historie for alle i salen. Får du noen gang muligheten, så gå og lytt til Malin.

Konsernsjef Håvard Grjotheim i 07 Gruppen var nestemann ut på podiet. Han oppfordret bransjen til å være bevisst på hvor den står og åpne øynene for at tilbudet ikke balanserer etterspørselen i våre markeder.

– Nå må vi agere, sa Grjotheim, og viste til en rapport fra 2000 om bransjens utfordringer, som han hevdet er like aktuell i dag. – Jeg kunne lest opp side etter side fra denne 22 år gamle rapporten, sa Grjotheim, – og dere ville trodd at den var skrevet i går. Vi har ikke gjort særlig annet med problemene enn å investere i nytt utstyr. Vi må slutte å fokusere på teknologi, for den alene løser ingen problemer.

- Rapporten fra 2000 er like aktuell i dag. Vi må agere, sa Håvard Grjotheim.

Vi vil komme med en kort rapport også senere fredag og på lørdag. Fyldige referater får du i den kommende papirutgaven, der landsmøtet er viet hele åtte sider.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo