Motivasjonsfyrverkeri

Malin Arntsen motiverte forsamlingen

Landsmøtet åpnet sin første dag med et tankevekkende og medrivende foredrag av Årets nordlending 2008, Malin Arntsen. Hun er mest kjent for å ha kjøpt en falleferdig rønne på Rødøy for kr. 60 000,- og omskapt denne til suksessen Klokkergården. Som følge av sitt pågangsmot har hun gjort om ”den lille skjitøya” med 150 innbyggere til et yndet reisemål for kresne turister fra inn- og utland. Oppskriften er å våge å forlate det trygge og gyve på utfordringene – gjøre det umulige mulig. Hvis du tror at Malin Arntsen er topputdannet innen turisme og reiseliv, er det å overdrive en smule. Hun har meget begrenset utdanning og er dessuten dyslektiker! Meget motiverende person og historie for alle i salen. Får du noen gang muligheten, så gå og lytt til Malin.

Konsernsjef Håvard Grjotheim i 07 Gruppen var nestemann ut på podiet. Han oppfordret bransjen til å være bevisst på hvor den står og åpne øynene for at tilbudet ikke balanserer etterspørselen i våre markeder.

– Nå må vi agere, sa Grjotheim, og viste til en rapport fra 2000 om bransjens utfordringer, som han hevdet er like aktuell i dag. – Jeg kunne lest opp side etter side fra denne 22 år gamle rapporten, sa Grjotheim, – og dere ville trodd at den var skrevet i går. Vi har ikke gjort særlig annet med problemene enn å investere i nytt utstyr. Vi må slutte å fokusere på teknologi, for den alene løser ingen problemer.

- Rapporten fra 2000 er like aktuell i dag. Vi må agere, sa Håvard Grjotheim.

Vi vil komme med en kort rapport også senere fredag og på lørdag. Fyldige referater får du i den kommende papirutgaven, der landsmøtet er viet hele åtte sider.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: