Effektiv konvoluttering

PUBLISERT: 8 september 2011
OPPDATERT: 8 september

Mange ønsker å ta en større del av den grafiske verdikjeden, og konvolutteringen kan være et aktuelt område å se nærmere på. Den nye Neopost DS200 er i så måte et spennende alternativ. Til en prislapp fra kr 300.000 og oppover skal man ha et visst behov for å investere, men da får man også en fleksibel og modulbasert løsning som håndterer alt fra C6 til C4-konvolutter. Christian Solberg hos Neopost trekker spesielt frem C4 som aktuelt, fordi så få alternative løsninger har denne muligheten. – C4-konvoluttering er mest aktuelt for utsendelse av brosjyrer og hefter som man ikke ønsker å brette, samt kontrakter og annet. Maskinen konvolutterer rundt 4800 C6-konvolutter eller 4000 C4-konvolutter i timen. Maksimal tykkelse på innholdet er 6 mm, tilsvarende rundt 50 ark vanlig kontorpapir. DS200 kan også kobles i produksjonslinje med andre maskiner, eksempelvis Neopost DS1000. – For utsendelse av mer enn 8 ark er C4-konvolutt et gunstig alternativ, også portomessig. Undersøkelser viser at avsenderen får høyere respons på DM i C4 enn i C5, fordi man skiller seg ut. Det er interessant informasjon for markedsførerne, poengterer Christian Solberg.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324