Helautomatisk boktrimming

Müller Martini lanserer helautomatisk maskin for tresiders trimming i bokproduksjon.

SigmaTrimmer analyserer den enkelte bok med en strekkodeskanner. Alle innstillinger skjer deretter automatisk. Knivene på maskinen sitter fastmontert, mens bøkene ledes mot knivene på et dreiebord. Det betyr at mange forskjellige bøker i varierende formater, størrelser og opplag kan trimmes i et antall på inntil 1000 i timen uten stopp. Maskinen er beregnet på trykkerier med varierende oppdrag, som bruker mye tid på innstillinger mellom hver trimmejobb.

– Det er første gang vi selger en trimmer som en enkeltstående enhet, siden denne funksjonen tidligere var integrert i det omfattende Sigmasystemet. Men ikke alle har plass til fullt integrerte systemer, og vi vil også gjerne være leverandør av separate komponenter, sier Andreas Schillinger, direktør i Müller Martini.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *