To nye fra Canon-Océ

I kjølvannet av lanseringen av Image Press 7010 VPS tidligere i år, høster nå Canon-Océ flere frukter av sitt drøyt ett år gamle samarbeid. Og resultatet er ikke bare én, men to nye maskiner.

 

Først ut er – noe overraskende – en sort-hvitskriver i mellomvolumklassen. Ocè Varioprint DP-serien er først og fremst et Ocè-produkt med Ocès skrivermotor og controllerplattformen Prisma, men med scanner- og etterbehandlingsteknikk fra Canon. Løsningen bruker dessuten Océs copypress-teknikk for å overføre trykkbildet til arket uten elektrisk lading – og dermed uten osonutslipp.

 

Neste maskin ut er en utpreget Canon-maskin, Imagerunner Advance C9000S Pro. Det er en videreutvikling av C9000-modellen, der man nå har integrert Canons fargeteknologi med Ocès styreenhet Prismasync (derav betegnelsen «S»). Den eldre modellen uten «S» har solgt i 1600 eksemplar på verdensbasis, så det er en vellykket løsning Canon og Océ bygger videre på.

 

Nye Prismasync har et apr nye funksjoner, blant annet en skjematisk jobbplanlegger. Det er en funksjon som blir stadig mer nyttig, ettersom oppdragene krymper i omfang og øker i antall.  En undersøkelse av trykkoppdragenes størrelse i tidsrommet 1998 og 2010 forteller at gjennomsnittsopplaget er redusert fra 10 000 i 1998 til 100 – 500 i 2010.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: