To nye fra Canon-Océ

PUBLISERT: 15 september 2011
OPPDATERT: 15 september

I kjølvannet av lanseringen av Image Press 7010 VPS tidligere i år, høster nå Canon-Océ flere frukter av sitt drøyt ett år gamle samarbeid. Og resultatet er ikke bare én, men to nye maskiner.

 

Først ut er – noe overraskende – en sort-hvitskriver i mellomvolumklassen. Ocè Varioprint DP-serien er først og fremst et Ocè-produkt med Ocès skrivermotor og controllerplattformen Prisma, men med scanner- og etterbehandlingsteknikk fra Canon. Løsningen bruker dessuten Océs copypress-teknikk for å overføre trykkbildet til arket uten elektrisk lading – og dermed uten osonutslipp.

 

Neste maskin ut er en utpreget Canon-maskin, Imagerunner Advance C9000S Pro. Det er en videreutvikling av C9000-modellen, der man nå har integrert Canons fargeteknologi med Ocès styreenhet Prismasync (derav betegnelsen «S»). Den eldre modellen uten «S» har solgt i 1600 eksemplar på verdensbasis, så det er en vellykket løsning Canon og Océ bygger videre på.

 

Nye Prismasync har et apr nye funksjoner, blant annet en skjematisk jobbplanlegger. Det er en funksjon som blir stadig mer nyttig, ettersom oppdragene krymper i omfang og øker i antall.  En undersøkelse av trykkoppdragenes størrelse i tidsrommet 1998 og 2010 forteller at gjennomsnittsopplaget er redusert fra 10 000 i 1998 til 100 – 500 i 2010.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324