To nye fra Canon-Océ

I kjølvannet av lanseringen av Image Press 7010 VPS tidligere i år, høster nå Canon-Océ flere frukter av sitt drøyt ett år gamle samarbeid. Og resultatet er ikke bare én, men to nye maskiner.

 

Først ut er – noe overraskende – en sort-hvitskriver i mellomvolumklassen. Ocè Varioprint DP-serien er først og fremst et Ocè-produkt med Ocès skrivermotor og controllerplattformen Prisma, men med scanner- og etterbehandlingsteknikk fra Canon. Løsningen bruker dessuten Océs copypress-teknikk for å overføre trykkbildet til arket uten elektrisk lading – og dermed uten osonutslipp.

 

Neste maskin ut er en utpreget Canon-maskin, Imagerunner Advance C9000S Pro. Det er en videreutvikling av C9000-modellen, der man nå har integrert Canons fargeteknologi med Ocès styreenhet Prismasync (derav betegnelsen «S»). Den eldre modellen uten «S» har solgt i 1600 eksemplar på verdensbasis, så det er en vellykket løsning Canon og Océ bygger videre på.

 

Nye Prismasync har et apr nye funksjoner, blant annet en skjematisk jobbplanlegger. Det er en funksjon som blir stadig mer nyttig, ettersom oppdragene krymper i omfang og øker i antall.  En undersøkelse av trykkoppdragenes størrelse i tidsrommet 1998 og 2010 forteller at gjennomsnittsopplaget er redusert fra 10 000 i 1998 til 100 – 500 i 2010.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: