To nye fra Canon-Océ

I kjølvannet av lanseringen av Image Press 7010 VPS tidligere i år, høster nå Canon-Océ flere frukter av sitt drøyt ett år gamle samarbeid. Og resultatet er ikke bare én, men to nye maskiner.

 

Først ut er – noe overraskende – en sort-hvitskriver i mellomvolumklassen. Ocè Varioprint DP-serien er først og fremst et Ocè-produkt med Ocès skrivermotor og controllerplattformen Prisma, men med scanner- og etterbehandlingsteknikk fra Canon. Løsningen bruker dessuten Océs copypress-teknikk for å overføre trykkbildet til arket uten elektrisk lading – og dermed uten osonutslipp.

 

Neste maskin ut er en utpreget Canon-maskin, Imagerunner Advance C9000S Pro. Det er en videreutvikling av C9000-modellen, der man nå har integrert Canons fargeteknologi med Ocès styreenhet Prismasync (derav betegnelsen «S»). Den eldre modellen uten «S» har solgt i 1600 eksemplar på verdensbasis, så det er en vellykket løsning Canon og Océ bygger videre på.

 

Nye Prismasync har et apr nye funksjoner, blant annet en skjematisk jobbplanlegger. Det er en funksjon som blir stadig mer nyttig, ettersom oppdragene krymper i omfang og øker i antall.  En undersøkelse av trykkoppdragenes størrelse i tidsrommet 1998 og 2010 forteller at gjennomsnittsopplaget er redusert fra 10 000 i 1998 til 100 – 500 i 2010.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: