Ny HP Indigo til Fovea

PUBLISERT: 21 september 2011
OPPDATERT: 21 september

Fovea AS har kjøpt nok en HP Indigo digitaltrykkmaskin, denne gangen en WS6000p Digital Press. Nittedalsbedriften er markedsleder i Norge innen leveranser av klassebilder, barnehagefoto, russebilder, skoleårbøker, portretter og gruppebilder. Bedriften har både fotografer, formgivere, digital produksjon av foto og et fotolaboratorium i Nittedal nord for Oslo.

I 2005 begynte selskapet med fotospesialiserte produkter i egen regi når den kjøpte en HP Indigo press 3050. Neste investering var en HP Indigo press 5500 og en HP Indigo 7500 Digital Press. Begge er i full drift i dag.

Den siste investeringen er en rull-til-rull HP Indigo WS6000p Digital Press med inline-laminering. Rundt 90 prosent av Foveas produksjon er i fire farger med mennesker som motiv. Derfor er korrekt gjengivelse av hudfarger, teksturer og skyggepartier spesielt viktig. Trykkpressen skal gi utskrifter av fotolabkvalitet ved bruk av HP Indigos seksfargeutskrift med lys cyan og lys magenta, som gir en fotorealistisk effekt når de komplementerer CMYK-fargene.

Fovea har lang fartstid i det norske skoleverket. Bedriften har røtter tilbake til Norsk Skolefoto A/S fra Sandefjord i 1966. Photoline AS, Barnehagefoto og Bedre Bilder er med årene også blitt en del av dagens Foveo, som ble etblert i 2008. I 2009 kjøpte bedriften svenske Stjärnfoto.

– Med seks farger gir HP Indigo WS6000p den fotokvaliteten vi er ute etter, sier Morten Øyås, administrerende direktør i Fovea.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676