Ny HP Indigo til Fovea

PUBLISERT: 21 september 2011
OPPDATERT: 21 september

Fovea AS har kjøpt nok en HP Indigo digitaltrykkmaskin, denne gangen en WS6000p Digital Press. Nittedalsbedriften er markedsleder i Norge innen leveranser av klassebilder, barnehagefoto, russebilder, skoleårbøker, portretter og gruppebilder. Bedriften har både fotografer, formgivere, digital produksjon av foto og et fotolaboratorium i Nittedal nord for Oslo.

I 2005 begynte selskapet med fotospesialiserte produkter i egen regi når den kjøpte en HP Indigo press 3050. Neste investering var en HP Indigo press 5500 og en HP Indigo 7500 Digital Press. Begge er i full drift i dag.

Den siste investeringen er en rull-til-rull HP Indigo WS6000p Digital Press med inline-laminering. Rundt 90 prosent av Foveas produksjon er i fire farger med mennesker som motiv. Derfor er korrekt gjengivelse av hudfarger, teksturer og skyggepartier spesielt viktig. Trykkpressen skal gi utskrifter av fotolabkvalitet ved bruk av HP Indigos seksfargeutskrift med lys cyan og lys magenta, som gir en fotorealistisk effekt når de komplementerer CMYK-fargene.

Fovea har lang fartstid i det norske skoleverket. Bedriften har røtter tilbake til Norsk Skolefoto A/S fra Sandefjord i 1966. Photoline AS, Barnehagefoto og Bedre Bilder er med årene også blitt en del av dagens Foveo, som ble etblert i 2008. I 2009 kjøpte bedriften svenske Stjärnfoto.

– Med seks farger gir HP Indigo WS6000p den fotokvaliteten vi er ute etter, sier Morten Øyås, administrerende direktør i Fovea.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo