Ny HP Indigo til Fovea

Fovea AS har kjøpt nok en HP Indigo digitaltrykkmaskin, denne gangen en WS6000p Digital Press. Nittedalsbedriften er markedsleder i Norge innen leveranser av klassebilder, barnehagefoto, russebilder, skoleårbøker, portretter og gruppebilder. Bedriften har både fotografer, formgivere, digital produksjon av foto og et fotolaboratorium i Nittedal nord for Oslo.

I 2005 begynte selskapet med fotospesialiserte produkter i egen regi når den kjøpte en HP Indigo press 3050. Neste investering var en HP Indigo press 5500 og en HP Indigo 7500 Digital Press. Begge er i full drift i dag.

Den siste investeringen er en rull-til-rull HP Indigo WS6000p Digital Press med inline-laminering. Rundt 90 prosent av Foveas produksjon er i fire farger med mennesker som motiv. Derfor er korrekt gjengivelse av hudfarger, teksturer og skyggepartier spesielt viktig. Trykkpressen skal gi utskrifter av fotolabkvalitet ved bruk av HP Indigos seksfargeutskrift med lys cyan og lys magenta, som gir en fotorealistisk effekt når de komplementerer CMYK-fargene.

Fovea har lang fartstid i det norske skoleverket. Bedriften har røtter tilbake til Norsk Skolefoto A/S fra Sandefjord i 1966. Photoline AS, Barnehagefoto og Bedre Bilder er med årene også blitt en del av dagens Foveo, som ble etblert i 2008. I 2009 kjøpte bedriften svenske Stjärnfoto.

– Med seks farger gir HP Indigo WS6000p den fotokvaliteten vi er ute etter, sier Morten Øyås, administrerende direktør i Fovea.

Publisert av: 

Del artikkelen

2 kommentare til “Ny HP Indigo til Fovea”
  1. I tillegg har også Fovea en dyktig mediegrafikerlærling som jobber både med grafisk design, foto/bildebehandling, produksjon og kundebehandling. Noe å tenke på for andre printbedrifter?

  2. I tillegg har også Fovea en dyktig mediegrafikerlærling som jobber både med grafisk design, foto/bildebehandling, produksjon og kundebehandling. Noe å tenke på for andre printbedrifter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: