Ny HP Indigo til Fovea

Fovea AS har kjøpt nok en HP Indigo digitaltrykkmaskin, denne gangen en WS6000p Digital Press. Nittedalsbedriften er markedsleder i Norge innen leveranser av klassebilder, barnehagefoto, russebilder, skoleårbøker, portretter og gruppebilder. Bedriften har både fotografer, formgivere, digital produksjon av foto og et fotolaboratorium i Nittedal nord for Oslo.

I 2005 begynte selskapet med fotospesialiserte produkter i egen regi når den kjøpte en HP Indigo press 3050. Neste investering var en HP Indigo press 5500 og en HP Indigo 7500 Digital Press. Begge er i full drift i dag.

Den siste investeringen er en rull-til-rull HP Indigo WS6000p Digital Press med inline-laminering. Rundt 90 prosent av Foveas produksjon er i fire farger med mennesker som motiv. Derfor er korrekt gjengivelse av hudfarger, teksturer og skyggepartier spesielt viktig. Trykkpressen skal gi utskrifter av fotolabkvalitet ved bruk av HP Indigos seksfargeutskrift med lys cyan og lys magenta, som gir en fotorealistisk effekt når de komplementerer CMYK-fargene.

Fovea har lang fartstid i det norske skoleverket. Bedriften har røtter tilbake til Norsk Skolefoto A/S fra Sandefjord i 1966. Photoline AS, Barnehagefoto og Bedre Bilder er med årene også blitt en del av dagens Foveo, som ble etblert i 2008. I 2009 kjøpte bedriften svenske Stjärnfoto.

– Med seks farger gir HP Indigo WS6000p den fotokvaliteten vi er ute etter, sier Morten Øyås, administrerende direktør i Fovea.

Publisert av: 

Del artikkelen

2 kommentare til “Ny HP Indigo til Fovea”
  1. I tillegg har også Fovea en dyktig mediegrafikerlærling som jobber både med grafisk design, foto/bildebehandling, produksjon og kundebehandling. Noe å tenke på for andre printbedrifter?

  2. I tillegg har også Fovea en dyktig mediegrafikerlærling som jobber både med grafisk design, foto/bildebehandling, produksjon og kundebehandling. Noe å tenke på for andre printbedrifter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: