Ny HP Indigo til Fovea

Fovea AS har kjøpt nok en HP Indigo digitaltrykkmaskin, denne gangen en WS6000p Digital Press. Nittedalsbedriften er markedsleder i Norge innen leveranser av klassebilder, barnehagefoto, russebilder, skoleårbøker, portretter og gruppebilder. Bedriften har både fotografer, formgivere, digital produksjon av foto og et fotolaboratorium i Nittedal nord for Oslo.

I 2005 begynte selskapet med fotospesialiserte produkter i egen regi når den kjøpte en HP Indigo press 3050. Neste investering var en HP Indigo press 5500 og en HP Indigo 7500 Digital Press. Begge er i full drift i dag.

Den siste investeringen er en rull-til-rull HP Indigo WS6000p Digital Press med inline-laminering. Rundt 90 prosent av Foveas produksjon er i fire farger med mennesker som motiv. Derfor er korrekt gjengivelse av hudfarger, teksturer og skyggepartier spesielt viktig. Trykkpressen skal gi utskrifter av fotolabkvalitet ved bruk av HP Indigos seksfargeutskrift med lys cyan og lys magenta, som gir en fotorealistisk effekt når de komplementerer CMYK-fargene.

Fovea har lang fartstid i det norske skoleverket. Bedriften har røtter tilbake til Norsk Skolefoto A/S fra Sandefjord i 1966. Photoline AS, Barnehagefoto og Bedre Bilder er med årene også blitt en del av dagens Foveo, som ble etblert i 2008. I 2009 kjøpte bedriften svenske Stjärnfoto.

– Med seks farger gir HP Indigo WS6000p den fotokvaliteten vi er ute etter, sier Morten Øyås, administrerende direktør i Fovea.

Publisert av: 

Del artikkelen

2 kommentare til “Ny HP Indigo til Fovea”
  1. I tillegg har også Fovea en dyktig mediegrafikerlærling som jobber både med grafisk design, foto/bildebehandling, produksjon og kundebehandling. Noe å tenke på for andre printbedrifter?

  2. I tillegg har også Fovea en dyktig mediegrafikerlærling som jobber både med grafisk design, foto/bildebehandling, produksjon og kundebehandling. Noe å tenke på for andre printbedrifter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: