Hurtigtog fra Xerox

Xerox lanserer et villdyr av en blekkskriver på Graph Expo 2011 i USA om kort tid. Xerox CiPress 500 er verdens eneste høyhastighets voksbaserte, vannløse blekkskriver. Arbeidshesten skal i følge produsentene kunne skrive ut 500 fot eller 2050 fullfarge A4-kopier i minuttet. Den patenterte, vannfrie blekkteknologien muliggjør trykk på vanlig papir uten smitting eller gjennomslag. Selvkontrollerende produksjonsstyring med automatiske funksjoner for korrigering gir et konsistent resultat fra første til siste ark selv i opplag på flere hundre tusen eksemplarer. Alt dette i følge produsenten og testkunden dmh Marketing Partners, en amerikansk direct-mail produsent som trykker mer enn 800 millioner eksemplarer i året.  I følge dmh, oppnådde de imponerende jevn kvalitet i store opplag produsert i enorm hastighet, samtidig som de brukte mindre tid på å kalibrere maskinen mellom oppdragene.

Ci Press 500 inneholder mer enn 2000 nye patenter utviklet av Xerox` testlaboratorier. To motorer sikrer den enorme hastigheten, men det kommer også en rimeligere versjon med èn motor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: