Hurtigtog fra Xerox

Xerox lanserer et villdyr av en blekkskriver på Graph Expo 2011 i USA om kort tid. Xerox CiPress 500 er verdens eneste høyhastighets voksbaserte, vannløse blekkskriver. Arbeidshesten skal i følge produsentene kunne skrive ut 500 fot eller 2050 fullfarge A4-kopier i minuttet. Den patenterte, vannfrie blekkteknologien muliggjør trykk på vanlig papir uten smitting eller gjennomslag. Selvkontrollerende produksjonsstyring med automatiske funksjoner for korrigering gir et konsistent resultat fra første til siste ark selv i opplag på flere hundre tusen eksemplarer. Alt dette i følge produsenten og testkunden dmh Marketing Partners, en amerikansk direct-mail produsent som trykker mer enn 800 millioner eksemplarer i året.  I følge dmh, oppnådde de imponerende jevn kvalitet i store opplag produsert i enorm hastighet, samtidig som de brukte mindre tid på å kalibrere maskinen mellom oppdragene.

Ci Press 500 inneholder mer enn 2000 nye patenter utviklet av Xerox` testlaboratorier. To motorer sikrer den enorme hastigheten, men det kommer også en rimeligere versjon med èn motor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: