Hurtigtog fra Xerox

Xerox lanserer et villdyr av en blekkskriver på Graph Expo 2011 i USA om kort tid. Xerox CiPress 500 er verdens eneste høyhastighets voksbaserte, vannløse blekkskriver. Arbeidshesten skal i følge produsentene kunne skrive ut 500 fot eller 2050 fullfarge A4-kopier i minuttet. Den patenterte, vannfrie blekkteknologien muliggjør trykk på vanlig papir uten smitting eller gjennomslag. Selvkontrollerende produksjonsstyring med automatiske funksjoner for korrigering gir et konsistent resultat fra første til siste ark selv i opplag på flere hundre tusen eksemplarer. Alt dette i følge produsenten og testkunden dmh Marketing Partners, en amerikansk direct-mail produsent som trykker mer enn 800 millioner eksemplarer i året.  I følge dmh, oppnådde de imponerende jevn kvalitet i store opplag produsert i enorm hastighet, samtidig som de brukte mindre tid på å kalibrere maskinen mellom oppdragene.

Ci Press 500 inneholder mer enn 2000 nye patenter utviklet av Xerox` testlaboratorier. To motorer sikrer den enorme hastigheten, men det kommer også en rimeligere versjon med èn motor.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: