Teknograd på Ifra Expo

PUBLISERT: 29 september 2011
OPPDATERT: 29 september
Peder Godvik (t.v.) og Bent A. Eriksen i Teknograd viser ledende løsninger og møter mediebedriftene på årets Ifra Expo i Wien.

Teknograd AS har bygget opp bred løsningskompetanse på digitale medieløsninger fra Digital Collections og andre, og jobber for flere ledende norske medieselskaper. Kompetansen og løsningene blir presentert på Ifra Expo 10. – 15. oktober.

En ny nyhetshverdag

Internett har revolusjonert måten vi håndterer og formidler nyheter på, og alle avishus og redaksjoner må tilpasse seg en hverdag der redaksjonelt stoff må produseres og publiseres kontinuerlig uten tanke på når og på hvilke medier leserne mottar det. Leserne forventer nyhetstilgang på ulike digitale enheter, med linker, diskusjonsfora og andre interaktive tjenester. Samtidig er papirutgaven fremdeles den ledende kanalen for mange redaksjoner, og ikke minst den som i størst grad genererer inntektene. I dette mediebildet kreves digitale arkiv- og publiseringsløsninger med fleksibilitet, skalerbarhet og brukervennlighet på et annet nivå enn tidligere. Digital Collections har levert ledende medieløsninger siden 1991, og Teknograd har gjennom de siste ti årene bygget opp solid kunnskap og erfaring rundt denne løsningen. Ledende mediebedrifter som Media Norge (Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad), NHST Media Group (DN med flere) og VG har valgt Teknograd som samarbeidspartner på digitale medieløsninger med DC-X som plattform.

På Ifra er Teknograd å finne på stand A-645, som partner av Digital Collections.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo