Design dine egne grafiske mønstre

Hvis du noen gang jobber med mønstre, bør du snarest gjøre deg kjent med Repper. Det er et program for Windows, Mac eller Linux som utvikler mønstre ut fra dine egne bilder. Applikasjonen er utviklet av hollandske Studio:Ludens (fra Homo Ludens – lekne menneske!). Programmet, som koster beskjedne 29 euro, bruker bildet ditt til å generere et mønster som du deretter kan redigere og endre med et utvalg verktøy. Repper egner seg til design for web, grafisk design, produktdesign og interiør, i farger eller sort/hvitt. Filene kan lagres høyoppløst både for digital produksjon og tradisjonelt trykk. Lagringsformatene er JPE, PNG og TIFF.

Se mer på leverandørens nettside, som inneholder mange eksempler og dessuten en online demoversjon du kan teste ut.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: