Mye emballasje på LabelExpo

Müller Martini demonstrerte moderne, matvaresikkert emballasjetrykk på sin VSOP offsetpresse.

Årets LabelExpo gjorde det helt klart at emballasjetrykk er et marked i stor vekst. Selv på messens første dag kom det flere besøkende enn tidligere år.

Det var ingen stor overraskelse at interessen denne gangen var mer fokusert på trykk på fleksibel emballasje enn på etiketter. Spesielt var matemballasje i skuddet. Müller Martini brukte sin VSOP (Variable Sleeve Offset Printing) rulloffset for å dokumentere sin teknologis gode egenskaper for emballasjetrykk. VSOP utmerker seg ved trinnløs, formatvariabel offsettrykk, og ble omfattet av stor interesse.

Ekspertpresentasjon om EB-tørking

Ekspertpresentasjonen “Web Offset Printing with EB Drying” av Muller Martini Printing Presses produkt- og marketingsjef Bernd Schopferer var også godt besøkt. Schopferer fortalte her om de mange fordelene med herding med elektronstråler (EB-tørking).

– EB-tørk er spesielt egnet for matvareemballasje, fordi blekket umiddelbart herdes tvers igjennom, sa Schopferer. – Resultatet er en trykksak i høy kvalitet, nesten luftfri og med et lavt migrasjonsnivå. Den er framstilt under sikre produksjonsvilkår, uten utslipp av forurensende stoffer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: