Mye emballasje på LabelExpo

PUBLISERT: 13 oktober 2011
OPPDATERT: 13 oktober
Müller Martini demonstrerte moderne, matvaresikkert emballasjetrykk på sin VSOP offsetpresse.

Årets LabelExpo gjorde det helt klart at emballasjetrykk er et marked i stor vekst. Selv på messens første dag kom det flere besøkende enn tidligere år.

Det var ingen stor overraskelse at interessen denne gangen var mer fokusert på trykk på fleksibel emballasje enn på etiketter. Spesielt var matemballasje i skuddet. Müller Martini brukte sin VSOP (Variable Sleeve Offset Printing) rulloffset for å dokumentere sin teknologis gode egenskaper for emballasjetrykk. VSOP utmerker seg ved trinnløs, formatvariabel offsettrykk, og ble omfattet av stor interesse.

Ekspertpresentasjon om EB-tørking

Ekspertpresentasjonen “Web Offset Printing with EB Drying” av Muller Martini Printing Presses produkt- og marketingsjef Bernd Schopferer var også godt besøkt. Schopferer fortalte her om de mange fordelene med herding med elektronstråler (EB-tørking).

– EB-tørk er spesielt egnet for matvareemballasje, fordi blekket umiddelbart herdes tvers igjennom, sa Schopferer. – Resultatet er en trykksak i høy kvalitet, nesten luftfri og med et lavt migrasjonsnivå. Den er framstilt under sikre produksjonsvilkår, uten utslipp av forurensende stoffer.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo