Fotoskriver med 12 farger

PUBLISERT: 27 oktober 2011
OPPDATERT: 27 oktober
12 farger gir eksepsjonell kvalitet. Foto: Canon.

Canon har lansert sitt nye flaggskip PIXMA PRO-1, en skriver i gallerikvalitet som produserer i A3+-format. Skriveren er beregnet på fotografer og andre profesjonelle brukere. PIXMA PRO-1 er verdens første A3+-skriver med 12 separate blekkassetter, et system som gir betydelig utvidet fargekontroll. Canons Chroma Optimizer sikrer høyere tetthet i de sorte feltene og en jevn, blank overflate. Fem kassetter med monokromt blekk gir profesjonelle sort-hvitt-utskrifter med stor detaljrikdom i skygge -og høylyspartiene, i tillegg til jevn fargegradering og mindre korn. Neste generasjons LUCIA pigmentert blekk benyttes for å sikre lang varighet, slik at bildene i følge Canon trygt kan legges ut for salg eller stilles ut.

PIXMA PRO-1 støtter 1200 ppi oppløsning, noe som er en fordobling i forhold til tidligere generasjoner PIXMA Pro-skrivere, og som avspeiler det økende pikselantallet i profesjonelle kameraer. Skriveren leverer en utskrift med gallerikvalitet på litt under tre minutter.

PIXMA PRO-1 leveres med programvaren Easy-PhotoPrint Pro plug-in som gjør det enkelt å stille inn skriveren og skrive ut større mengder dokumenter. Det er full støtte for Adobe Photoshopfamily og Canons egen programpakke Digital Photo Professional. Skriveren velger automatisk riktig ICC-profil for alle Canons papirtyper, og et utvidet spekter av ICC-profiler er tilgjengelig for Fine Art-papir fra alle anerkjente produsenter.

PIXMA PRO-1 har også funksjonen Ambient Light Correction som brukes til å velge hvilken type lys utskriften skal vises i. Utskriftsfargene justeres deretter automatisk for å sikre best mulig gjengivelse under ulike visningsforhold.

Den nye skriveren er tilgjengelig fra november til ca kr. 8.000,-.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682