Gule Sider dropper papir

Eniro avvikler papirkatalogen Gule Sider i 2012. Samtidig lanseres Gule Sider for iPad. – Dette er uttrykk både for en samfunnsutvikling og for vår strategi om å være en ledende nordisk onlineaktør, sier administrerende direktør Morten Algøy i Eniro Norge.

Når Eniro Norge avvikler papirkatalogen Gule Sider, kan selskapet være det første gulesider-selskapet i verden som tar et slikt grep. Eniro har hatt to papirkataloger. Den ene, Gule Sider, har også en veldig tydelig online-posisjon. Nå legger Eniro om produktporteføljen, slik at Gule Sider blir heldigital. Ditt Distrikt beholdes som lokal papirkatalog. Eniro mener at dette er positivt både for brukere og annonsører, fordi det gir økt bruk av både online- og papiropplysningstjenestene.

 

Lanserer iPad-løsning før jul
TNS Gallups InterBuss-undersøkelse fra årets 2. kvartal viser at iPad-veksten fortsetter i Norge. Rundt ni prosent oppgir at de har tilgang til nettbrett. 12 prosent har planer om å anskaffe seg det løpet av året. Det betyr at mer enn hver femte nordmann kan ha tilgang til et nettbrett før året er slutt. Nordmenn søker også mest via mobilen, viser en fersk undersøkelse fra Norge, Sverige og Danmark.
– Mobil og nettbrett vil ta over mye av nettbruken. Det er dette vi nå posisjonerer oss for. Vi arbeider ut fra prinsippet ”mobile first” og har store forventninger til hvordan vår iPad-løsning vil bli mottatt når vi lanserer den rett før jul, sier Algøy.

– Gulesider.no har i dag 1,3 millioner ukentlige brukere. Gule Sider-applikasjonen for iPhone og Android har blitt lastet ned totalt 420 000 ganger i Norge, og har det siste året hatt en kvartalsvis vekst på 80 prosent. Legger vi til nedlastinger av nasjonale versjoner i Sverige og Danmark er applikasjonen samlet sett lastet ned mer enn en million ganger. Det gjør dette til den mest nedlastede nyttetjenesten i Norden. Alt tyder på at trenden fortsetter, sier Algøy.

Den første profesjonsinndelte yrkeslisten stod på trykk i Telefonkatalogen i 1882, og forble en fast del av Telefonkatalogen. Fra 1984 ble den trykket på gult papir, og merkevaren Gule Sider ble tatt i bruk i 1988. Telefonkatalogen ble lagt ned i januar 2010, mens siste Gule Sider altså gis ut i 2012.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: