Selger Memjet i Norden

PUBLISERT: 27 oktober 2011
OPPDATERT: 27 oktober

NPS, et nytt selskap i svenske Växjö, har underskrevet en avtale med britiske Lomond om distribusjon av den mye omtalte Memjet-teknologien i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Harri Lindqvist, Ricard Petersson og Bengt Andersson fra NPS skal markedsføre Memjet i Norden.

Memjet er en patentert inkjetteknologi som holder utrolig høy hastighet. Memjet utvikler førtst og fremst skrivermotorer som blir solgt videre til skriverprodusentene. Den kinesiske produsenten Lenovo var den første som tok teknologien i bruk i kontorsegmentet, og det er i første omgang deres produktserie NPS vil tilby på det nordiske markedet.

– Memjetteknologien er revolusjonerende. Den gir superraske utskrifter med lave kostnader og henger også godt med på miljøsiden, sier salgssjef Bengt Andersson i NPS.

–Memjet er spesielt interessant nå som bransjen er under press. Den gir ukompliserte, hurtige on demand utskrifter av høy kvalitet til lav pris. Samtidig utvikles det akkurat nå Memjet-produkter som er mer direkte målrettet mot den grafiske bransjen og storformatsegmentet. Målet er lavere kostnader og skrivere som er fem til ti ganger raskere enn dagens skriverteknologier, sier Andersson.

NPS vil i første omgang ikke selge produktene til sluttkunder, bare til etablerte forhandlere i IT- og kontorbransjen.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo