Bærekraft i bokform

PUBLISERT: 3 november 2011
OPPDATERT: 21 mars

Har du planer om å miljøsertifisere bedriften, kan det være en god ide å ta del i andres erfaringer og dermed unngå feilene og fallgruvene. Det amerikanske forlaget Printing Impressions, som er spesialisert på den grafiske industrien, ga nylig ut boka ” Sustainability Studies in Print”. Boka tar for seg bærekraft i trykkeribedrifter, gjennom å presentere historien til fem store grafiske aktørers vei mot sertifisering. Sertifiseringsordningene og produksjonsmiljøene i USA skiller seg lite fra våre hjemlige forhold, så det er absolutt mye å hente også fra den andre siden av Atlanteren. De fem omtalte bedriftene er blant USAs første miljøsertifiserte, grafiske bedrifter, og omfatter tre lito-/digitaltrykkerier, en fleksotrykker og et silketrykkeri. For de lokalkjente heter selskapene Alcom, Global Packaging, Monroe Litho, SunDance Marketing Solutions og T-Formation.

Fra innholdet:

– Slik starter du prosessen

– Tiltakene som ga best resultater

– Problemene og hvordan de overvinnes

– Kostnader og inntekter ved forskjellige miljøtiltak

– Endringer i bedriftskulturen

– Hvordan sertifiseringen kan utnyttes i markedsføringen

– Overraskelser du må ta høyde for

Boka koster 40 dollar (ca 200 kroner) og bestilles fra Printing Impressions nettbutikk.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag