Bærekraft i bokform

Har du planer om å miljøsertifisere bedriften, kan det være en god ide å ta del i andres erfaringer og dermed unngå feilene og fallgruvene. Det amerikanske forlaget Printing Impressions, som er spesialisert på den grafiske industrien, ga nylig ut boka ” Sustainability Studies in Print”. Boka tar for seg bærekraft i trykkeribedrifter, gjennom å presentere historien til fem store grafiske aktørers vei mot sertifisering. Sertifiseringsordningene og produksjonsmiljøene i USA skiller seg lite fra våre hjemlige forhold, så det er absolutt mye å hente også fra den andre siden av Atlanteren. De fem omtalte bedriftene er blant USAs første miljøsertifiserte, grafiske bedrifter, og omfatter tre lito-/digitaltrykkerier, en fleksotrykker og et silketrykkeri. For de lokalkjente heter selskapene Alcom, Global Packaging, Monroe Litho, SunDance Marketing Solutions og T-Formation.

Fra innholdet:

– Slik starter du prosessen

– Tiltakene som ga best resultater

– Problemene og hvordan de overvinnes

– Kostnader og inntekter ved forskjellige miljøtiltak

– Endringer i bedriftskulturen

– Hvordan sertifiseringen kan utnyttes i markedsføringen

– Overraskelser du må ta høyde for

Boka koster 40 dollar (ca 200 kroner) og bestilles fra Printing Impressions nettbutikk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: