Bærekraft i bokform

Har du planer om å miljøsertifisere bedriften, kan det være en god ide å ta del i andres erfaringer og dermed unngå feilene og fallgruvene. Det amerikanske forlaget Printing Impressions, som er spesialisert på den grafiske industrien, ga nylig ut boka ” Sustainability Studies in Print”. Boka tar for seg bærekraft i trykkeribedrifter, gjennom å presentere historien til fem store grafiske aktørers vei mot sertifisering. Sertifiseringsordningene og produksjonsmiljøene i USA skiller seg lite fra våre hjemlige forhold, så det er absolutt mye å hente også fra den andre siden av Atlanteren. De fem omtalte bedriftene er blant USAs første miljøsertifiserte, grafiske bedrifter, og omfatter tre lito-/digitaltrykkerier, en fleksotrykker og et silketrykkeri. For de lokalkjente heter selskapene Alcom, Global Packaging, Monroe Litho, SunDance Marketing Solutions og T-Formation.

Fra innholdet:

– Slik starter du prosessen

– Tiltakene som ga best resultater

– Problemene og hvordan de overvinnes

– Kostnader og inntekter ved forskjellige miljøtiltak

– Endringer i bedriftskulturen

– Hvordan sertifiseringen kan utnyttes i markedsføringen

– Overraskelser du må ta høyde for

Boka koster 40 dollar (ca 200 kroner) og bestilles fra Printing Impressions nettbutikk.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: