Brynild Gruppen vant Optimeringsprisen

PUBLISERT: 3 november 2011
OPPDATERT: 21 mars

Emballasjebransjens Optimeringspris er en anerkjennelse for arbeid som er gjort for å finne frem til samfunnsmessige og ressursbevarende, gode emballasjeløsninger. Prisen tildeles bedrifter eller personer som har dokumentert nye eller forbedrede emballasjeløsninger. Juryen ser på den totale løsningen i forhold til hele emballeringskjeden, og både økonomiske, merkantile og miljømessige kriterier trekkes inn og vurderes.

Vinneren av Optimeringsprisen i år er Brynild Gruppen. Avgjørelsen ble offentliggjort onsdag 3. november. Juryens begrunnelse er at deres nye D-pak fremhever produktene og gjør dem mer salgbare i hyllene og på salgstorg, på grunn av enkle og store åpninger. Løsningen har også ført til store materialbesparelser for både F-pak og D-pak. Gjennom sin innovative tilnærming har bedriften så langt klart å fjerne 6 000 paller fra varestrømmen pr. år. For enkelte produkttyper har man fått opp mot 40 % bedre pallutnyttelse, noe som gir betydelige og varige miljøgevinster.

Brynild Gruppen er en dagligvareleverandør som i de senere årene har arbeidet systematisk med optimalisering av emballasje innenfor alle produktgrupper. Dette har foregått i nært samarbeid med dagligvarehandelen og emballasjeprodusenter. Den totale innsatsen er et utmerket eksempel på at det er mulig å bedre eksponering og salg av produkter samtidig som det transporteres og selges mindre luft.

Juryen vil også fremheve Brynild Gruppens positive innstilling til å dele sine erfaringer fra optimeringsarbeidet – de har stilt opp på mange ulike arrangementer, noe som kommer hele bransjen til gode.

Optimeringsprisen utgis av Den Norske Emballasjeforening (DNE) og Næringslivets Emballasjeoptimeringskomite (NOK).

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag