Brynild Gruppen vant Optimeringsprisen

Emballasjebransjens Optimeringspris er en anerkjennelse for arbeid som er gjort for å finne frem til samfunnsmessige og ressursbevarende, gode emballasjeløsninger. Prisen tildeles bedrifter eller personer som har dokumentert nye eller forbedrede emballasjeløsninger. Juryen ser på den totale løsningen i forhold til hele emballeringskjeden, og både økonomiske, merkantile og miljømessige kriterier trekkes inn og vurderes.

Vinneren av Optimeringsprisen i år er Brynild Gruppen. Avgjørelsen ble offentliggjort onsdag 3. november. Juryens begrunnelse er at deres nye D-pak fremhever produktene og gjør dem mer salgbare i hyllene og på salgstorg, på grunn av enkle og store åpninger. Løsningen har også ført til store materialbesparelser for både F-pak og D-pak. Gjennom sin innovative tilnærming har bedriften så langt klart å fjerne 6 000 paller fra varestrømmen pr. år. For enkelte produkttyper har man fått opp mot 40 % bedre pallutnyttelse, noe som gir betydelige og varige miljøgevinster.

Brynild Gruppen er en dagligvareleverandør som i de senere årene har arbeidet systematisk med optimalisering av emballasje innenfor alle produktgrupper. Dette har foregått i nært samarbeid med dagligvarehandelen og emballasjeprodusenter. Den totale innsatsen er et utmerket eksempel på at det er mulig å bedre eksponering og salg av produkter samtidig som det transporteres og selges mindre luft.

Juryen vil også fremheve Brynild Gruppens positive innstilling til å dele sine erfaringer fra optimeringsarbeidet – de har stilt opp på mange ulike arrangementer, noe som kommer hele bransjen til gode.

Optimeringsprisen utgis av Den Norske Emballasjeforening (DNE) og Næringslivets Emballasjeoptimeringskomite (NOK).

Publisert av: 

Del artikkelen


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: