Dansk dominans i årets Scanstar

Totalt 19 emballasjeløsninger var sendt inn for vurdering til årets Scanstar-konkurranse. Det kom åtte fra Danmark, tre fra Finland og åtte fra Norge. Sverige var ikke representert med bidrag i år. Danmark mottok priser for hele fem av sine åtte innsendte bidrag.

Juryen uttaler at de er veldig fornøyd med at vinnerløsningene representerer hele bredden i emballasjens bruksområde. Her er både spesialutviklet transportemballasje for oversjøisk transport og spesialemballasje for sikkerhetskoder i internetthandelen. Også F-pak og D-pak for bruk i den generelle varehandelen var godt representert.

Alle prisvinnerne var til stede og mottok sitt Scanstar-diplom av juryens leder, Kari Bunes, under festmiddagen på Emballasjedagene i Sandefjord torsdag. Bunes benyttet anledningen til å understreke at kriteriene for å oppnå en Scanstar er strenge, utmerkelsen gis bare til emballasjeløsninger som har et gjennomført meget høyt nivå. Hun oppfordret også til aktiv mobilisering for å få svenske emballasjeprodusenter og brukere tilbake i konkurransen.

Følgende 11 vinnere kan smykke seg med hver sin Scanstar:

– Amcor E-Close, Amcor Flexibles, Danmark

– Romdeler til 6 flasker vin, CC & Co, Danmark

– Alu Cartridge Foampallet, SCA Packaging Flamingo, Danmark

– Aluminiumsbeger Tibon® , Plus Pack, Danmark

– SuperLock, Superfos, Danmark

– F-secure; Internet security 2011, SOLVER palvelut/ Pyroll Group, Finland

– Emballasjebrett for ferske reker i lake, Smurfit Kappa Norpapp, Norge

– Molift Smart, Peterson Emballasje Sykkylven, Norge

– D-pak til posemajones i sjaktel, Mills/Peterson Emballasje Sarpsborg, Norge

– Bag-in-box for saft og juice, Glomma Papp, Norge

– D-pak og eksponeringsemballasje for sjokolade, Peterson Emballasje Sarpsborg, Norge

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: