Danske eksperter om framtida

Grafisk Arbejdsgiverforening i Danmark har avholdt en rundebordskonferanse der temaet var den grafiske bransjens strategiske valg fremover. Situasjonen i Danmark er identisk med bransjens hverdag i Norge; Prispress, overkapasitet, finansuro og en stadig akselererende teknologisk utvikling som medfører at rotasjon og digitaltrykk spiser seg inn på arkoffsetmarkedet fra både topp og bunn.

De danske ekspertene (trykkeriledere i store virksomheter) var stort sett enige om både utfordringer og løsninger. En av dem var bedre service. ”Valget står mellom å definere seg som en ren trykksakleverandør eller som en rådgiver som arbeider hardt for å gjøre kundenes hverdag så enkel som mulig”.

Digitaltrykk var selvsagt også et hett tema. Opplagene blir mindre, oppdragsantallet øker og kravene om rask levering stiger. Det er både godt og dårlig nytt: På den ene siden åpner utviklingen muligheter for nye forretningsområder som for eksempel web2print, men på den andre siden kan det bety kraftig økt konkurranse i form av nyetablerte ”printerier” i de større byene. Det er forholdsvis enkelt å starte opp med en rimelig digitaltrykkmaskin i disse dager.

Et lyspunkt i diskusjonen var beskrivelsen av utenlandsk konkurranse. Ingen av trykkeriene opplever konkurransen fra utlandet som truende eller plagsom. Årsaken er at vi er langt mer effektive i Skandinavia enn for eksempel i de baltiske landene.

Spådommer og nødvendige tiltak
• Mer digitaltrykk og cross-media
• Ytterligere strømlinjeforming og effektivisering av produksjonen
• Økt fokus på løsninger til kundenes totale markedsføring og økt grad av automatisering for å imøtekomme kundenes krav til lavere priser
• Mer digitaltrykk, økt bruk av variable data, raskere levering, høy servicegrad, nye løsninger for lagerhoteller, logistikk og distribusjon

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: