Kodak vinner miljøpris for PROSPER 1000 Press

PUBLISERT: 3 november 2011
OPPDATERT: 21 mars

Kodak er tildelt en “Green Equipment Award” for sin PROSPER 1000 Press digitalmaskin. Anerkjennelsen ble delt ut på Printing in China 2011 Green Awards i september. Det er et bredt anlagt panel av industrieksperter som vurderer utstyr, selskaper og materiell i et miljøperspektiv i konkurransen, som arrangeres av Kinas største forskningsinstitutt innen den grafiske bransjen, i samarbeid med mediegruppen Keyin.

KODAK PROSPER 1000 Press Platform fikk prisen med følgende begrunnelse:

– Maskinen leverer topp trykkresultat med vannbasert blekk, og resirkulerer inntil 95 prosent av blekket i en kontinuerlig sløyfe.

– Maskinen har redusert vedlikeholdsbehov og forbruk, siden den er utstyrt med et skrivehode med ekstra lang levetid, som dessuten kan gjenbrukes fremfor å måtte skiftes.

– Maskinen kan produsere meget små opplag på on-demand basis, noe som reduserer både makulatur og overproduksjon.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag