Bærekraft på DRUPA

PUBLISERT: 10 november 2011
OPPDATERT: 10 november
Manuel Mataré, prosjektleder i Drupa

På vårens Drupa blir det arrangert en egen utstilling om bærekraftig utvikling og miljø. Utstillingen er et samarbeid mellom Messe Düsseldorf og Media Mundo.

– En bærekraftig medieproduksjon er ikke bare et tegn på samfunnsansvar, men i like stor grad en fremtidsmodell og en drivkraft for innovasjon. Derfor er det viktig at temaet blir en integrert del av Drupa 2012, sier Manuel Mataré, prosjektleder i Drupa-organisasjonen.

På rundt 200 kvadratmeter vil det bli debatter, presentasjoner og seminarer i løpet av de to utstillingsukene. I tillegg avholdes det en temautstilling der flere utstillere viser sine løsninger. Det blir også ”live” forelesninger på nettet.

Blant emnene som er planlagt, finner vi blant annet bærekraftig papirproduksjon, energieffektivisering, gjenvinning, råvareutnyttelse, prosessoptimering og trykk som sosialt medium. Drupa 2012 arrangeres i tidsrommet 3. – 16. Mai. Mer informasjon om konferansen og DRUPA finner du her.

Les videre

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Zünd viser løsninger for økt automatisering

Digitalisering, automatisering og innovasjon oppsummerer hva skjærebordprodusenten Zünd viser på Fespa. Blant nyhetene er et kameraalternativ for deres største skjærebord.
Zund-Fespa-1

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Packnorth Award 2024 er åpen – nå med flere nyheter

For fjerde gang arrangeres Packnorth Award-konkurransen av Packnews og med Scanpack som partner. I dag 1. februar er påmeldingssiden åpnet. Årets konkurranse byr på nyheter.
Scen-Scanpack-2022

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi