Skjæregate reduserte tidsforbruket med 20 prosent

PUBLISERT: 10 november 2011
OPPDATERT: 21 mars

PJ-trykk har investert i en helhydraulisk Schneider Senator skjæregate fra Pitney Bowes, og melder at de gjennom dette har klart å redusere tidsforbruket på en del operasjoner med rundt 20 prosent.

PJ-trykk er et familieeid trykkeri som ble etablert i Oslo i 1979. Konkurransen om kundene er merkbar, og for å være konkurransedyktig må bedriften kontinuerlig vurdere oppdateringer av maskinparken.

– Vi hadde behov for å skifte ut vår 11 år gamle Polar skjæremaskin og så etter en løsning som ville forenkle hverdagen for de ansatte, redusere tidsforbruket og dermed gi et økonomisk bidrag til driften, sier daglig leder Pål B. Johansen. Utfordringen var å finne en leverandør med gode tekniske løsninger, fremtidsrettede produkter og sterk service.

Valget falt på Pitney Bowes og deres Schneider Senator skjæregate. Det aktuelle oppsettet ble en Schneider S-Line 115 H med pallemater, jogger og nedlegger.

– Å gå fra en tradisjonell frittstående skjæremaskin til en helhydraulisk skjæregate ga stor effekt fra første produksjonsdag. Vi har faktisk klart å redusere tidsforbruket med opp til 20 prosent. Det gir et verdifullt, økonomisk bidrag til bedriften, sier Johansen.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324