Svensk kjempekontrakt til Konica Minolta

PUBLISERT: 10 november 2011
OPPDATERT: 10 november
Fra venstre: Peter Veres og Jan Veres, hovedeier i Justnu.

Justnu-kjeden kjøper 16 Bizhub Press C7000. Justnu har inngått en fireårs rammeavtale med Konica Minolta. Hvert av Justnu-kjedens 16 trykkerier i sør-Sverige utstyres i disse dager med hver sin splitter nye Konica Minolta Bizhub Press C7000.

– Vi har lenge hatt et velfungerende samarbeid. Serviceorganisasjonen fungerer bra, og det gjør supporten også. Maskinene holder høy kvalitet og er meget driftssikre. Våre medarbeidere er fornøyd og trives med maskinene. Etter en grundig vurdering har vi derfor valgt å fortsette vårt samarbeid med Konica Minolta, sier Jan Veres, administrerende direktør i Justnu (til høyre på bildet).

Justnu er en trykkerikjede som startet i 1971 og er representert i hele sør-Sverige med 16 filialer fra Malmö till Västerås. Hovedkontoret ligger i Borås. Justnu fokuserer på grafisk form og tilbyr helhetlige løsninger innen trykksakproduksjon.

Konica Minolta har vært Justnus leverandør siden mars 2007. I mars i år gikk kjeden ut med et anbud på utskifting av hele maskinparken for produksjon av fargetrykksaker. Etter en totalvurdering ble Konica Minolta ansett som beste totalleverandør mht produkt, driftssikkerhet, kvalitet og servicenivå. Justnu skifter dermed ut 16 stk Konica Minolta Bizhub PRO C6500 mot 16 stk Konica Minolta Bizhub Press C7000 i løpet av vinteren. Dette er Konica Minoltas største kontrakt til den grafiske bransjen i Europa hittil i år.

– Disse arbeidshestene er hjertet i vår virksomhet. Det er forretningskritisk for oss at de fungerer bra, sier Jan Veres. At vi har identiske maskiner i alle våre trykkerier er en stor fordel. Våre medarbeidere behersker maskinene ut og inn, og vi kan enkelt hjelpe hverandre med store produksjoner, kutte kapasitetstoppene og produsere der det er mest effektivt og til kundens beste.

– Vi driver godt, noe som i stor grad skyldes at vi satset på digitaltrykk til riktig tid. Den grafiske bransjen er i en brytningstid. Mange av de tradisjonelle offsettrykkeriene har det vanskelig for tiden, sier Jan Veres.

Les videre

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Stor interesse for Brand Factory etter konkursen

Etter konkursen i Brand Factory Printhouse og Brand Factory Holding ser konkursbostyreren gode forutsetninger for å finne kjøpere til de to selskapene, alternativt deler av virksomheten. Prosessen forventes å være ferdig i løpet av desember måned.
Brand-Factory-1024x683

Stordalen åpner hotell i boktrykkeri rett ved Liseberg

Gøteborg by og fornøyelsesparken Liseberg ønsker å benytte seg av det historisk viktige bygget som Rundqvists boktrykkeri forlot for et år siden. Nå er det klart at eiendommen ved siden av reisemålet skal bli hotell.
FotoJet-27-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo