Dansk protest mot reklameavgift

PUBLISERT: 24 november 2011
OPPDATERT: 24 november

Den danske regjeringen har foreslått å avgiftsbelegge reklametrykksaker. I følge en analyse fra Grafisk Arbejdsgiverforening kan dette utløse et omsetningsfall på 30 – 60 prosent når det gjelder uadressert reklame. Dette kan bety tap av 660 medarbeidere i den grafiske bransjen og sannsynligvis også flere konkurser. I tillegg kommer den negative effekten på reklamebyråer, distributører og andre leverandører. GA anslår at rundt 250 arbeidsplasser i disse sektorene vil være i fare dersom den nye avgiften innføres.

 

Samtidig er miljøgevinsten tvilsom, i følge GAs analyse. Hvis markedsføringen flyttes til andre, ikke-avgiftsbelagte medier som gratisaviser, lokalaviser og dagsaviser, oppnås ingen miljøeffekt overhodet, ettersom papirforbruket vil være identisk.  Dessuten er danskene – i likhet med oss nordmenn – blant verdens beste til å sortere papir til gjenvinning.

 

– Slik dette er lagt opp, vil reklameavgiften ramme alle husstandsdistribuerte trykksaker – også de miljøvennlige. Dermed straffes alle danske trykkerier, som faktisk er blant verdens mest miljøbevisste, sier Carsten Bøg, miljøsjef i Grafisk Arbejdsgiverforening.
I følge Grafisk Arbejdsgiverforening er dette ikke en grønn avgift, men en ren produktskatt som ikke gir muligheter til å skille de miljøriktige trykksakene fra trykksaker i sin alminnelighet.

Les videre

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Plockmatic får nye eiere

Det svenske etterbehandlingsselskapet Plockmatic group får ny majoritetseier i Accent Equity. Kjøperen påpeker at Plockmatic vil vokse gjennom oppkjøpet.
FotoJet-422

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag