Dansk protest mot reklameavgift

Den danske regjeringen har foreslått å avgiftsbelegge reklametrykksaker. I følge en analyse fra Grafisk Arbejdsgiverforening kan dette utløse et omsetningsfall på 30 – 60 prosent når det gjelder uadressert reklame. Dette kan bety tap av 660 medarbeidere i den grafiske bransjen og sannsynligvis også flere konkurser. I tillegg kommer den negative effekten på reklamebyråer, distributører og andre leverandører. GA anslår at rundt 250 arbeidsplasser i disse sektorene vil være i fare dersom den nye avgiften innføres.

 

Samtidig er miljøgevinsten tvilsom, i følge GAs analyse. Hvis markedsføringen flyttes til andre, ikke-avgiftsbelagte medier som gratisaviser, lokalaviser og dagsaviser, oppnås ingen miljøeffekt overhodet, ettersom papirforbruket vil være identisk.  Dessuten er danskene – i likhet med oss nordmenn – blant verdens beste til å sortere papir til gjenvinning.

 

– Slik dette er lagt opp, vil reklameavgiften ramme alle husstandsdistribuerte trykksaker – også de miljøvennlige. Dermed straffes alle danske trykkerier, som faktisk er blant verdens mest miljøbevisste, sier Carsten Bøg, miljøsjef i Grafisk Arbejdsgiverforening.
I følge Grafisk Arbejdsgiverforening er dette ikke en grønn avgift, men en ren produktskatt som ikke gir muligheter til å skille de miljøriktige trykksakene fra trykksaker i sin alminnelighet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: