Gratis tips til trykkere og bokbindere

Sammen med Müller Martini har Web Offset Champion Group (WOCG) utgitt en guide med 36 sider utprøvde etterbehandlingsteknikker for rotasjonstrykk. Hensikten med WOCGs guide “Perfectly Finished Web Printed Products” er å gi profesjonelle råd som kan bidra til å forbedre kvaliteten på rotasjonstrykksaker.

– Når noe går galt i etterbehandlingsprosessen, beror feilen ofte på at bokbinderen er så langt fra design- og spesifikasjonsprosessen at det ikke fins noen meningsfull kommunikasjon, sier Felix Stirnimann, medlem av konsernledelsen i Müller Martini og medforfatter til guiden.

– Denne seneste utgaven av guiden har som mål å eliminere kommunikasjonsproblemene. Den fokuserer på emnet “etterbehandling” og har tittelen “Perfectly Finished Web Printed Products. Guiden skal forbedre kommunikasjonen mellom alle ledd i prosessen ved å inkorporere designere, kunder, forlag, trykkerier, bokbinderier og deres leverandører, og dermed forbedre produktenes kvalitet, sier Stirnimann.

Den endelige kvaliteten er ikke bare avhengig av etterbehandlingen, men i høy grad også av trykkprosessen. Derfor omhandler den 36-sidede WOCG-guide emnene også papirvalg, pre-print, trykkfarger, tørk, fukt og fals. Her er et utdrag av innholdet:

Etterbehandling – snittkvalitet, stabilitet ved palletering, forhindring av transportskader.

Samlestifting – forberedelser, trimming og papirbrudd i falsen.

Klebebinding – limtyper, kontrollmetoder og innbindingssystemer.

Den 8. WOCG-guide i serien «Best Practice» er nyttig for trykkerier, bokbindere, reklamebyråer og trykksakinnkjøpere. Guiden fås på tysk, engelsk, spansk, fransk og italiensk og rekvireres gratis fra Müller Martini (info@mmdk.dk).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: