Gratis tips til trykkere og bokbindere

Sammen med Müller Martini har Web Offset Champion Group (WOCG) utgitt en guide med 36 sider utprøvde etterbehandlingsteknikker for rotasjonstrykk. Hensikten med WOCGs guide “Perfectly Finished Web Printed Products” er å gi profesjonelle råd som kan bidra til å forbedre kvaliteten på rotasjonstrykksaker.

– Når noe går galt i etterbehandlingsprosessen, beror feilen ofte på at bokbinderen er så langt fra design- og spesifikasjonsprosessen at det ikke fins noen meningsfull kommunikasjon, sier Felix Stirnimann, medlem av konsernledelsen i Müller Martini og medforfatter til guiden.

– Denne seneste utgaven av guiden har som mål å eliminere kommunikasjonsproblemene. Den fokuserer på emnet “etterbehandling” og har tittelen “Perfectly Finished Web Printed Products. Guiden skal forbedre kommunikasjonen mellom alle ledd i prosessen ved å inkorporere designere, kunder, forlag, trykkerier, bokbinderier og deres leverandører, og dermed forbedre produktenes kvalitet, sier Stirnimann.

Den endelige kvaliteten er ikke bare avhengig av etterbehandlingen, men i høy grad også av trykkprosessen. Derfor omhandler den 36-sidede WOCG-guide emnene også papirvalg, pre-print, trykkfarger, tørk, fukt og fals. Her er et utdrag av innholdet:

Etterbehandling – snittkvalitet, stabilitet ved palletering, forhindring av transportskader.

Samlestifting – forberedelser, trimming og papirbrudd i falsen.

Klebebinding – limtyper, kontrollmetoder og innbindingssystemer.

Den 8. WOCG-guide i serien «Best Practice» er nyttig for trykkerier, bokbindere, reklamebyråer og trykksakinnkjøpere. Guiden fås på tysk, engelsk, spansk, fransk og italiensk og rekvireres gratis fra Müller Martini (info@mmdk.dk).

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: