Gratis tips til trykkere og bokbindere

PUBLISERT: 24 november 2011
OPPDATERT: 21 mars

Sammen med Müller Martini har Web Offset Champion Group (WOCG) utgitt en guide med 36 sider utprøvde etterbehandlingsteknikker for rotasjonstrykk. Hensikten med WOCGs guide “Perfectly Finished Web Printed Products” er å gi profesjonelle råd som kan bidra til å forbedre kvaliteten på rotasjonstrykksaker.

– Når noe går galt i etterbehandlingsprosessen, beror feilen ofte på at bokbinderen er så langt fra design- og spesifikasjonsprosessen at det ikke fins noen meningsfull kommunikasjon, sier Felix Stirnimann, medlem av konsernledelsen i Müller Martini og medforfatter til guiden.

– Denne seneste utgaven av guiden har som mål å eliminere kommunikasjonsproblemene. Den fokuserer på emnet “etterbehandling” og har tittelen “Perfectly Finished Web Printed Products. Guiden skal forbedre kommunikasjonen mellom alle ledd i prosessen ved å inkorporere designere, kunder, forlag, trykkerier, bokbinderier og deres leverandører, og dermed forbedre produktenes kvalitet, sier Stirnimann.

Den endelige kvaliteten er ikke bare avhengig av etterbehandlingen, men i høy grad også av trykkprosessen. Derfor omhandler den 36-sidede WOCG-guide emnene også papirvalg, pre-print, trykkfarger, tørk, fukt og fals. Her er et utdrag av innholdet:

Etterbehandling – snittkvalitet, stabilitet ved palletering, forhindring av transportskader.

Samlestifting – forberedelser, trimming og papirbrudd i falsen.

Klebebinding – limtyper, kontrollmetoder og innbindingssystemer.

Den 8. WOCG-guide i serien «Best Practice» er nyttig for trykkerier, bokbindere, reklamebyråer og trykksakinnkjøpere. Guiden fås på tysk, engelsk, spansk, fransk og italiensk og rekvireres gratis fra Müller Martini (info@mmdk.dk).

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag