Norske Skog avvikler Follum

Follum fabrikker utenfor Hønefoss. Foto: Wikipedia.

Konsernledelsen i Norske Skog anbefaler styret å legge ned papirproduksjonen ved fabrikken Follum utenfor Hønefoss. Dette innebærer at over 350 ansatte mister jobben. Dette går fram av en børsmelding fredag 25. november. Follum vil senest stenge dørene ved utgangen av mars 2012. Norske Skog vil inntil videre drive videre i Halden og på Skogn, men på lengre sikt spøker det også for disse anleggene.

Follum produserer ca 290.000 tonn papir for avis, magasiner og bøker i året. Ledelsen i Norske Skog forklarer nedleggelsen med at papirsalget stadig synker, ettersom mange trykte medier erstattes av elektroniske publikasjoner. Å selge fabrikken til konkurrenter er uaktuelt.

– Vi trenger ikke flere konkurrenter og mer papir i markedet. Vi trenger færre konkurrenter og mindre papir. Fortsatt drift av Follum med en annen eier, vil gjøre situasjonen vesentlig vanskeligere for våre fabrikker i Trøndelag og Østfold, skriver konsernsjef Sven Ombudstvedt i meldingen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: