Norske Skog avvikler Follum

Follum fabrikker utenfor Hønefoss. Foto: Wikipedia.

Konsernledelsen i Norske Skog anbefaler styret å legge ned papirproduksjonen ved fabrikken Follum utenfor Hønefoss. Dette innebærer at over 350 ansatte mister jobben. Dette går fram av en børsmelding fredag 25. november. Follum vil senest stenge dørene ved utgangen av mars 2012. Norske Skog vil inntil videre drive videre i Halden og på Skogn, men på lengre sikt spøker det også for disse anleggene.

Follum produserer ca 290.000 tonn papir for avis, magasiner og bøker i året. Ledelsen i Norske Skog forklarer nedleggelsen med at papirsalget stadig synker, ettersom mange trykte medier erstattes av elektroniske publikasjoner. Å selge fabrikken til konkurrenter er uaktuelt.

– Vi trenger ikke flere konkurrenter og mer papir i markedet. Vi trenger færre konkurrenter og mindre papir. Fortsatt drift av Follum med en annen eier, vil gjøre situasjonen vesentlig vanskeligere for våre fabrikker i Trøndelag og Østfold, skriver konsernsjef Sven Ombudstvedt i meldingen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: