Sikrere versjon av Agfa Fortuna

PUBLISERT: 1 desember 2011
OPPDATERT: 1 desember
Fortuna benyttes blant annet til varemerkebeskyttelse. Foto: Agfa.

Agfa har lansert versjon 6.0 av sitt verktøy for sikkerhetstrykk, Fortuna. Blant nyhetene er nye sikkerhetsløsninger og forbedringer i raster og forhåndsvisning.

Fortuna er en populær løsning for ulike typer sikkerhetstrykk, for eksempel ID-kort, sedler, luksusemballasje, veremerkebeskyttet emballasje og dokumenter. En av de nye sikkerhetsfunksjonene er såkalt ”regnbuetrykk”. Det innebærer at brukeren kan definere fargebruk og antall fargeoverganger, så oppretter programmet beskyttelse mot fargeseparering gjennom å blande fargene på utspekulert vis.

Programmet har nå også en modul for å skape guillochemønstre (gravyre). Det fungerer som en steg-for-steg-løsning, der designeren velger mønster fra et bibliotek og redigerer dette. Det gir uendelige muligheter til å komponere mønstre som er vanskelige å kopiere.

Mer informasjon finner du på Agfas webside.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1