Sikrere versjon av Agfa Fortuna

Fortuna benyttes blant annet til varemerkebeskyttelse. Foto: Agfa.

Agfa har lansert versjon 6.0 av sitt verktøy for sikkerhetstrykk, Fortuna. Blant nyhetene er nye sikkerhetsløsninger og forbedringer i raster og forhåndsvisning.

Fortuna er en populær løsning for ulike typer sikkerhetstrykk, for eksempel ID-kort, sedler, luksusemballasje, veremerkebeskyttet emballasje og dokumenter. En av de nye sikkerhetsfunksjonene er såkalt ”regnbuetrykk”. Det innebærer at brukeren kan definere fargebruk og antall fargeoverganger, så oppretter programmet beskyttelse mot fargeseparering gjennom å blande fargene på utspekulert vis.

Programmet har nå også en modul for å skape guillochemønstre (gravyre). Det fungerer som en steg-for-steg-løsning, der designeren velger mønster fra et bibliotek og redigerer dette. Det gir uendelige muligheter til å komponere mønstre som er vanskelige å kopiere.

Mer informasjon finner du på Agfas webside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: