Sikrere versjon av Agfa Fortuna

Fortuna benyttes blant annet til varemerkebeskyttelse. Foto: Agfa.

Agfa har lansert versjon 6.0 av sitt verktøy for sikkerhetstrykk, Fortuna. Blant nyhetene er nye sikkerhetsløsninger og forbedringer i raster og forhåndsvisning.

Fortuna er en populær løsning for ulike typer sikkerhetstrykk, for eksempel ID-kort, sedler, luksusemballasje, veremerkebeskyttet emballasje og dokumenter. En av de nye sikkerhetsfunksjonene er såkalt ”regnbuetrykk”. Det innebærer at brukeren kan definere fargebruk og antall fargeoverganger, så oppretter programmet beskyttelse mot fargeseparering gjennom å blande fargene på utspekulert vis.

Programmet har nå også en modul for å skape guillochemønstre (gravyre). Det fungerer som en steg-for-steg-løsning, der designeren velger mønster fra et bibliotek og redigerer dette. Det gir uendelige muligheter til å komponere mønstre som er vanskelige å kopiere.

Mer informasjon finner du på Agfas webside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: