Sikrere versjon av Agfa Fortuna

Fortuna benyttes blant annet til varemerkebeskyttelse. Foto: Agfa.

Agfa har lansert versjon 6.0 av sitt verktøy for sikkerhetstrykk, Fortuna. Blant nyhetene er nye sikkerhetsløsninger og forbedringer i raster og forhåndsvisning.

Fortuna er en populær løsning for ulike typer sikkerhetstrykk, for eksempel ID-kort, sedler, luksusemballasje, veremerkebeskyttet emballasje og dokumenter. En av de nye sikkerhetsfunksjonene er såkalt ”regnbuetrykk”. Det innebærer at brukeren kan definere fargebruk og antall fargeoverganger, så oppretter programmet beskyttelse mot fargeseparering gjennom å blande fargene på utspekulert vis.

Programmet har nå også en modul for å skape guillochemønstre (gravyre). Det fungerer som en steg-for-steg-løsning, der designeren velger mønster fra et bibliotek og redigerer dette. Det gir uendelige muligheter til å komponere mønstre som er vanskelige å kopiere.

Mer informasjon finner du på Agfas webside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: