Stor finsk Bonnier-kontrakt til Lundeby

PUBLISERT: 8 desember 2011
OPPDATERT: 21 mars

Østfoldbedriften Lundeby & Co Bokbinderi i Hærland har halt i land en attraktiv kontakt med det internasjonale Bonnier-konsernet som omfatter plastpakking av alle magasintitler forlaget distribuerer i Finland, samt fakturaprint og utsending av vervepremier

Lundeby har fra før en tilsvarende kontrakt med Bonnier for det danske markedet. – Vi har gode erfaringer med Bonnier og er spesielt glade for at vi kan konkurrere i det finske markedet, sier salgsansvarlig Helge Gabriel Lundeby.

Tidligere har Bonnier benyttet mailingbedrifter i Estland og Sverige for produkter til Finland. Vi har foreløpig kontrakt for ett år. Det gjelder9 magasintitler, som for eksempel Illustrert Vitenskap og National Geographic på finsk, som skal distribueres fra Lundeby & Co Bokbinderi as. Volumet er på ca 3 millioner fakturaprint og plastpakking. Ca. 250.000 vervepremier skal sendes ut. Dette er en helt manuell prosess.

-Vi plastpakker magasinene, kjører ut fakturaer og klargjør vervepremier. Det vil gå en lastebil i uken fra oss til Finland, sier Helge Gabriel Lundeby.

En god nyhet

Lundeby & Co Bokbinderi fikk kontrakten i sterk konkurranse med finske og andre europeiske virksomheter. For grafisk bransje og Lundeby er det en spesiell milepæl å oppnå leveranser til det finske markedet, spesielt i konkurranse med finske leverandører. Dette er den første store finske kunden Lundeby & Co Bokbinderi as har.

Stor i Europa

Lundeby er et tradisjonsrikt ferdiggjøringsfirma som etter 60 års drift er i vekst. Selskapet har flere avdelinger som håndterer de forskjellige elementene i ferdiggjøringsprosessen. Med sine 200 ansatte og en omsetning på rundt 125 millioner kroner, er Lundeby en av Nord-Europas største ferdiggjøringsbedrifter.  Lundeby er et industrielt bokbinderi, er Norge største på plastpakking og adressering og har også en egen avdeling for lager og distribusjon.

Bonnier

Bonnier er Nordens største mediekonsern og tungt representert i Norge. Bonniers røtter i Norge strekker seg helt tilbake til 1829, da J.W. Cappelen åpnet en forlagsbokhandel.

Hovedkvarteret er i Stockholm i Sverige. Herfra styres et mediekonglomerat med 175 virksomheter i 16 land. Norge er et av de viktigste land for Bonnier utenfor Sverige.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280