Fotogaver er årets hit

Sjansen for at du får en personlig fotobok i julegave i år er stor. Nordmenn lager fotobøker, kalendere og personlige julekort som aldri før. I år kan du også få frimerker eller julepapir med bilder av familien.

– Endelig har folk sett at bildene på PCen bør ut på papir før maskinen kræsjer eller ny teknologi erstatter den gamle, sier administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Hun og resten av fotobransjen setter pris på bildeglade nordmenn i julestemning og jobber nå hardt med å få ferdig alle bestillinger før jul. Hittil i år har det vært en økning på 50 prosent i produksjonen av fotobøker. Det ventes en hektisk juleinnspurt, og bransjen ber folk kjappe seg med sine kreative bildeproduksjoner. Dette er også blitt en viktig misje for en del grafiske bedrfiter.

Ny bruk

– Bruken av fotobøker har forandret seg siden de først dukket opp på markedet. Da var det flest bøker fra reiser, bryllup og av familien. Nå blir det også laget kokebøker, interiørbøker og bøker om hjemstedet. Noen tar bilder av det de samler på og putter det inn i en bok, enten det er frimerker eller biler, sier Bjørke.

Fotobøker er de to siste årene blitt rimeligere å lage, og løsningene er blitt enklere. Folk bestiller nå større og dyrere fotobøker enn de gjorde i begynnelsen. De aller fleste som har bestilt en fotobok velger å gjøre det på nytt.

– For mange er nok fotobøker en god løsning i den vanskelige jakten på en personlig og spesiell gave, sier Bjørke.

Høysesong

Over 95 prosent av alle fotobøker bestilles hjemmefra på nett. Vanligvis tar det en uke å få boken produsert. Desember er høysesong for bestilling av fotobøker, og mange fotokjeder og trykkerier jobber hardt for å få ferdig bestillingene. Men de får ikke levert til de som er alt for sent ute.

– De som bestiller en uke før julaften kan nok bli skuffet når de oppdager at boken ikke blir ferdig eller kommer frem i tide, sier Bjørke og oppfordrer alle til å være tidlig ute med å bestille fotoprodukter. Det samme gjelder julekort og kalendere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: