Fotogaver er årets hit

Sjansen for at du får en personlig fotobok i julegave i år er stor. Nordmenn lager fotobøker, kalendere og personlige julekort som aldri før. I år kan du også få frimerker eller julepapir med bilder av familien.

– Endelig har folk sett at bildene på PCen bør ut på papir før maskinen kræsjer eller ny teknologi erstatter den gamle, sier administrerende direktør Synnøve Bjørke i Stiftelsen Elektronikkbransjen. Hun og resten av fotobransjen setter pris på bildeglade nordmenn i julestemning og jobber nå hardt med å få ferdig alle bestillinger før jul. Hittil i år har det vært en økning på 50 prosent i produksjonen av fotobøker. Det ventes en hektisk juleinnspurt, og bransjen ber folk kjappe seg med sine kreative bildeproduksjoner. Dette er også blitt en viktig misje for en del grafiske bedrfiter.

Ny bruk

– Bruken av fotobøker har forandret seg siden de først dukket opp på markedet. Da var det flest bøker fra reiser, bryllup og av familien. Nå blir det også laget kokebøker, interiørbøker og bøker om hjemstedet. Noen tar bilder av det de samler på og putter det inn i en bok, enten det er frimerker eller biler, sier Bjørke.

Fotobøker er de to siste årene blitt rimeligere å lage, og løsningene er blitt enklere. Folk bestiller nå større og dyrere fotobøker enn de gjorde i begynnelsen. De aller fleste som har bestilt en fotobok velger å gjøre det på nytt.

– For mange er nok fotobøker en god løsning i den vanskelige jakten på en personlig og spesiell gave, sier Bjørke.

Høysesong

Over 95 prosent av alle fotobøker bestilles hjemmefra på nett. Vanligvis tar det en uke å få boken produsert. Desember er høysesong for bestilling av fotobøker, og mange fotokjeder og trykkerier jobber hardt for å få ferdig bestillingene. Men de får ikke levert til de som er alt for sent ute.

– De som bestiller en uke før julaften kan nok bli skuffet når de oppdager at boken ikke blir ferdig eller kommer frem i tide, sier Bjørke og oppfordrer alle til å være tidlig ute med å bestille fotoprodukter. Det samme gjelder julekort og kalendere.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: