Manroland delvis reddet

PUBLISERT: 19 januar 2012
OPPDATERT: 21 mars
Manroland Lithoman avispresse.

Mer enn halvparten av Manrolands tyske arbeidere beholder jobben etter at avispressefabrikken i Augsburg onsdag ettermiddag ble solgt til det tyske investeringsselskapet L. Possehl & Co. Manrolands to andre fabrikker, offsetproduksjonen i Offenbach og monteringsanlegget i Plauen, vil inntil videre bli drevet av den tidligere ledelsen og bobestyrer Werner Schneider. Det er kommet flere bud både på hele konsernet og på enkeltfabrikkene, så bostyret har et godt håp om å finne en løsning før fristen, som er 31. januar.

Possehl & Co er et eierselskap med kontorer i alle verdensdeler, en portefølje på over 130 selskaper og mer enn 8500 ansatte totalt. De er beskjedent inne i den grafiske bransjen, før dagens oppkjøp bare innen konvoluttering, personalisering og noe etikettproduksjon. For øvrig driver de blant annet med byggevarer, edelmetaller, elektronikk, handelsbedrifter, rengjøringsmaskiner og tekstilbearbeiding. Possehls hovedkontor ligger i Hansabyen Lübeck.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Fremtiden for SPG: "Nå aksellererer vi igjen"

Det kan ha vært litt stille rundt Scandinavian Print Group i det siste. Det er en forklaring på det – og det kommer til å endre seg!
Esben_Mols_Kabell

Riso kjøper Toshibas printhodevirksomhet

Riso kjøper Toshiba Tecs viktigste inkjetvirksomhet i en avtale som forventes å bli fullført i sommer.
riso-toshiba

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag