Papyrus med prøvekolleksjon til 4 millioner Euro

PUBLISERT: 19 januar 2012
OPPDATERT: 21 mars

Rundt 100 deltakere fra den grafiske bransjen var på plass da Papyrus premiereviste sin nye prøvekolleksjon i Oslo forrige uke. Det var da heller ingen liten begivenhet, selv for en dominerende, europeisk papirleverandør. Prosjektet har kostet rundt 4 millioner Euro, og resultatet blir lansert omtrent samtidig i 19 av de landene i Europa der Papyrus er til stede.

Grafisk kolleksjon
Hans Ekelund fra Papyrus Scandinavia sto for presentasjonen og avdukingen av kolleksjonen, som beskrives som et unikt verktøy for trykkerier, grafiske designere, reklamebyråer og sluttbrukere. – Vi ønsker at prøvekolleksjonen skal være det beste verktøyet for disse målgruppene i sitt daglige arbeid. Betegnelsen “grafisk kolleksjon” indikerer at kolleksjonen ikke inneholder produkter for andre segmenter, sa Ekelund.

Håndarbeid
Den nye kolleksjonen byr på multi-layered oversikt over det grafiske sortimentet og inneholder trykte og utrykte prøver, i tillegg til andre prøver fra det grafiske sortimentet. Prøvebøkene er sortert på segment eller merkevare. I tillegg rommer kolleksjonen en rekke guider, blant annet for farger (viser opptil 216 farger samtidig), offsettrykkprøver, prøver på diverse etterbehandling, digitaltrykkprøver som er konsistent kjørt på en HP Indigo, en Corporate Identity Guide som viser kombinasjoner av papir, kartong og konvolutter, samt en omfattende miljøguide som gir informasjon om det siste på miljøfronten. At store deler av kolleksjonen er produsert for hånd i etterbehandlingen, gjør den ikke mindre imponerende. Produksjonen har foregått over hele Europa. Les mer i papirutgaven av AGI, som kommer i begynnelsen av februar.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag