Indigo-gründeren Landa med ny revolusjon?

Ryktene går i den grafiske bransjen om dagen. Indigo-gründeren Benny Landa antyder at Landa Labs vil vise en ny, revolusjonerende teknologi på Drupa. Landa kalles ofte ”digitaltrykkets far”, så ethvert prosjekt fra hans hånd vekker naturlig interesse over hele verden. Han er født i Polen, men emigrerte til Canada, før han etablerte sin nåværende virksomhet i Israel.
Teknikken som divisionen Landa Labs´ rundt 150 ingeniører skal ha jobbet med i cirka ni år beskrives som ”nanografisk trykk”. I følge Indigo-skaperen vil man vise flere inkjetskrivere med teknologien i bruk på den store messen i Düsseldorf i mai.
Informasjonen om den kommende teknikken stammer fra et dokument som den israelske avisen Calcalist (tilsvarer The Economist) har kommet over og som Infotrends har fått oversatt. I følge dokumentet jobber Landa Labs med et blekk de kaller Nano Ink, med pigmentstørrelser på 1 – 40 nm, samt et skrivehode som skal klare å skrive ut på så å si hva som helst. I følge dokumentet er teknikken digitaltrykkets svar på HDTV. Utover merkbar bedre kvalitet totalt, skal blekket gi større fargerom og være drøyere i bruk enn de blekktypene vi kjenner i dag.
Rent konkret kan vi i alle fall slå fast at Landa Nanoprinting Technologies har rekvirert en relativt stor standflate på 1500 kvadratmeter på Drupa. Dessuten har Landa Labs fått godkjent en rekke forskjellige patenter den siste tiden. Så visst er det sannsynlig at det er noe stort i gjære fra Benny Landa igjen.
__________________________________________________________
FAKTA
Benny Landas selskap Indigo ble grunnlagt i 1977 og står bak den førsta teknikken for «digital offset». Landa solgte Indigo till HP i 2001 og startet året etter Landa Corporation. Selskapet har utviklet en rekke teknologier etter det, og alltid i største hemmelighet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: