Indigo-gründeren Landa med ny revolusjon?

PUBLISERT: 26 januar 2012
OPPDATERT: 21 mars

Ryktene går i den grafiske bransjen om dagen. Indigo-gründeren Benny Landa antyder at Landa Labs vil vise en ny, revolusjonerende teknologi på Drupa. Landa kalles ofte ”digitaltrykkets far”, så ethvert prosjekt fra hans hånd vekker naturlig interesse over hele verden. Han er født i Polen, men emigrerte til Canada, før han etablerte sin nåværende virksomhet i Israel.
Teknikken som divisionen Landa Labs´ rundt 150 ingeniører skal ha jobbet med i cirka ni år beskrives som ”nanografisk trykk”. I følge Indigo-skaperen vil man vise flere inkjetskrivere med teknologien i bruk på den store messen i Düsseldorf i mai.
Informasjonen om den kommende teknikken stammer fra et dokument som den israelske avisen Calcalist (tilsvarer The Economist) har kommet over og som Infotrends har fått oversatt. I følge dokumentet jobber Landa Labs med et blekk de kaller Nano Ink, med pigmentstørrelser på 1 – 40 nm, samt et skrivehode som skal klare å skrive ut på så å si hva som helst. I følge dokumentet er teknikken digitaltrykkets svar på HDTV. Utover merkbar bedre kvalitet totalt, skal blekket gi større fargerom og være drøyere i bruk enn de blekktypene vi kjenner i dag.
Rent konkret kan vi i alle fall slå fast at Landa Nanoprinting Technologies har rekvirert en relativt stor standflate på 1500 kvadratmeter på Drupa. Dessuten har Landa Labs fått godkjent en rekke forskjellige patenter den siste tiden. Så visst er det sannsynlig at det er noe stort i gjære fra Benny Landa igjen.
__________________________________________________________
FAKTA
Benny Landas selskap Indigo ble grunnlagt i 1977 og står bak den førsta teknikken for «digital offset». Landa solgte Indigo till HP i 2001 og startet året etter Landa Corporation. Selskapet har utviklet en rekke teknologier etter det, og alltid i største hemmelighet.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324