Indigo-gründeren Landa med ny revolusjon?

Ryktene går i den grafiske bransjen om dagen. Indigo-gründeren Benny Landa antyder at Landa Labs vil vise en ny, revolusjonerende teknologi på Drupa. Landa kalles ofte ”digitaltrykkets far”, så ethvert prosjekt fra hans hånd vekker naturlig interesse over hele verden. Han er født i Polen, men emigrerte til Canada, før han etablerte sin nåværende virksomhet i Israel.
Teknikken som divisionen Landa Labs´ rundt 150 ingeniører skal ha jobbet med i cirka ni år beskrives som ”nanografisk trykk”. I følge Indigo-skaperen vil man vise flere inkjetskrivere med teknologien i bruk på den store messen i Düsseldorf i mai.
Informasjonen om den kommende teknikken stammer fra et dokument som den israelske avisen Calcalist (tilsvarer The Economist) har kommet over og som Infotrends har fått oversatt. I følge dokumentet jobber Landa Labs med et blekk de kaller Nano Ink, med pigmentstørrelser på 1 – 40 nm, samt et skrivehode som skal klare å skrive ut på så å si hva som helst. I følge dokumentet er teknikken digitaltrykkets svar på HDTV. Utover merkbar bedre kvalitet totalt, skal blekket gi større fargerom og være drøyere i bruk enn de blekktypene vi kjenner i dag.
Rent konkret kan vi i alle fall slå fast at Landa Nanoprinting Technologies har rekvirert en relativt stor standflate på 1500 kvadratmeter på Drupa. Dessuten har Landa Labs fått godkjent en rekke forskjellige patenter den siste tiden. Så visst er det sannsynlig at det er noe stort i gjære fra Benny Landa igjen.
__________________________________________________________
FAKTA
Benny Landas selskap Indigo ble grunnlagt i 1977 og står bak den førsta teknikken for «digital offset». Landa solgte Indigo till HP i 2001 og startet året etter Landa Corporation. Selskapet har utviklet en rekke teknologier etter det, og alltid i største hemmelighet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: