Ny storformatskriver fra Epson

Epson bygger videre på sin vellykkede serie storformatskrivere for skilt- og POS-applikasjoner. Nye SureColor SC-S30600 er en 64-tommers (162,6 cm), firefargers (CMYK), rullmaterskriver som holder et meget moderat prisnivå.
SC-S30600 produserer plakater, skilt, bannere, bakgrunnsbelyste paneler, POS-materiell til bildekor, innredningsdekorasjoner og utstillingsmontre. Et stort utvalg rullmedier kan brukes, for eksempel vinyl, PVC og transparent film, fotopapir og en rekke typer bannerunderlag.
Richard Barrow, senior produktsjef i Epson Europe, sier: – Det er raskt og enkelt å sette opp SC-S30600. Ilegg av tunge medieruller, vanligvis en oppgave for to personer, kan enkelt håndteres av én operatør takket være en smart løfteanordning. Stramming av mediet, noe som vanligvis bare kan gjøres fra skriverens forside, kan reguleres både fra for- og baksiden, slik at operatøren ikke kaster bort tiden på å gå fram og tilbake.
Maskinen er utstyrt med Epsons velprøvde Micro Piezo-skriverhodeteknologi. Utskriftshastigheten er fra 7,3 til 29,4 m2 per time, avhengig av utskriftsmodus. Førstnevnte er typisk for plakater til innendørs bruk,sistnevnte for bannere til utendørs bruk. Maksimal oppløsning er 1440 × 1440 dpi.
Epson lanserer også et nytt blekk – Epson UltraChrome GS2 – som er utviklet for å fungere perfekt med SC-S30600 og Epsons nye generasjon TFP-skrivehoder. Blekket har blant annet en ny formel for gult som holder seg lysekte lenger. UltraChrome GS2 er luktfri, inneholder ikke nikkel og krever ikke spesiell ventilasjon. Leverandøren oppgir en veiledende pris på ca kr. 110.000,- eks mva.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: