Kodak har levert sitt siste kamera

PUBLISERT: 16 februar 2012
OPPDATERT: 16 februar

En epoke er over. Eastman Kodak Company erklærer nå at de faser ut sin produksjon av digitale fotoapparater, videokameraer og digitale bilderammer. Selskapet ønsker å konsolidere i et forsøk på å redde konsernet fra konkurs etter katastrofale feilvurderinger i den digitale revolusjonen. Kodak var tidlig ute med digitalt fotoutstyr, men valgte å satse på den utgående filmteknologien litt for lenge. Dermed suste konkurrentene forbi.

Kodak vil nå satse på å utvide sitt omfattende program for merkevarelisensiering og satse på forhandlerbasert fotoprint og forbrukerrettet utskriftsteknologi. Selskapet forsikrer at de vil følge opp alle garantier og fortsatt tilby teknisk service på digitale kameraer, videokameraer og digitale bilderammer. Kodak er verdensledende på markedet for forbrukerrelaterte produkter innen foto, for eksempel utskrifter, fotobøker, kalendere og postkort. Mer enn 100.000 forhandlere bruker Kodak-utstyr og –materiell i denne virksomheten.

Kodak beregner å spare over 100 millioner dollar på omleggingen innenfor forbrukersegmentet. På det profesjonelle markedet vil konsernet fortsette med digitaltrykk og grafisk utstyr, underholdning og profesjonelt filmutstyr. BTB-markedet utgjør nå cirka tre fjerdedeler av Kodaks totale omsetning.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1