Oppløsningsrekord fra Nikon

Fullformat og 36 megapiksler til akseptabel pris. Nikon D800. Foto: Nikon.

Nikon tar foreløpig siste stikk i oppløsningskappløpet med sin toppmodell D800. Kameraet har en oppløsning på svimlende 36,3 megapiksler, fullformat bildebrikke, filmopptak i full HD og oppstart på 0,12 sekunder. Oppløsningen på 36,3 megapiksler kombinert med ny teknologi sikrer uovertruffent detaljrike bilder, mens omfattende filmopptaksmuligheter gjør kameraet attraktivt for en helt ny, profesjonell målgruppe som krever TV-kvalitet. D800 ser ut til å være det optimale studiokameraet for alle som driver med produktfotografering, men blir neppe sports- og actionfotografens favoritt. Fire bilder i sekundet er ikke tilstrekkelig for denne gruppen fotografer.

Samtidig lanserer Nikon en spesialisert råtassutgave av kameraet, som sikrer enda bedre detaljgjengivelse. Nikon D800E har et modifisert optisk filter uten ”anti-aliasing”. Dette gir sylskarpe bilder på proff- og entusiastnivå, men krever sin fotograf, siden fraværet av anti-aliasing kan føre til moaré ved fotografering av tekstiler og andre motiver med mye struktur og mønstre.

Med et ISO-område på 100 til 6400 (utvidbart opp til 25 600 og ned til 50) setter kameraet en ny standard for digitale speilreflekskameraer. Et intelligent system for støyreduksjon håndterer støy uten å påvirke detaljene.

Nikon D800 tar opp konkurransen med Canons EOS 5D MarkII, og leder nok inntil videre, etter spesifikasjonene å dømme. Men det vil forundre oss mye om ikke Canon svarer på utfordringen temmelig raskt.

Nikon D800 har en veiledende pris på kr 22.190,- og er tilgjengelig i butikk fra 22. mars.

D800 med batterigrep (ekstrautstyr). Foto: Nikon.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: