Oppløsningsrekord fra Nikon

Fullformat og 36 megapiksler til akseptabel pris. Nikon D800. Foto: Nikon.

Nikon tar foreløpig siste stikk i oppløsningskappløpet med sin toppmodell D800. Kameraet har en oppløsning på svimlende 36,3 megapiksler, fullformat bildebrikke, filmopptak i full HD og oppstart på 0,12 sekunder. Oppløsningen på 36,3 megapiksler kombinert med ny teknologi sikrer uovertruffent detaljrike bilder, mens omfattende filmopptaksmuligheter gjør kameraet attraktivt for en helt ny, profesjonell målgruppe som krever TV-kvalitet. D800 ser ut til å være det optimale studiokameraet for alle som driver med produktfotografering, men blir neppe sports- og actionfotografens favoritt. Fire bilder i sekundet er ikke tilstrekkelig for denne gruppen fotografer.

Samtidig lanserer Nikon en spesialisert råtassutgave av kameraet, som sikrer enda bedre detaljgjengivelse. Nikon D800E har et modifisert optisk filter uten ”anti-aliasing”. Dette gir sylskarpe bilder på proff- og entusiastnivå, men krever sin fotograf, siden fraværet av anti-aliasing kan føre til moaré ved fotografering av tekstiler og andre motiver med mye struktur og mønstre.

Med et ISO-område på 100 til 6400 (utvidbart opp til 25 600 og ned til 50) setter kameraet en ny standard for digitale speilreflekskameraer. Et intelligent system for støyreduksjon håndterer støy uten å påvirke detaljene.

Nikon D800 tar opp konkurransen med Canons EOS 5D MarkII, og leder nok inntil videre, etter spesifikasjonene å dømme. Men det vil forundre oss mye om ikke Canon svarer på utfordringen temmelig raskt.

Nikon D800 har en veiledende pris på kr 22.190,- og er tilgjengelig i butikk fra 22. mars.

D800 med batterigrep (ekstrautstyr). Foto: Nikon.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: