Fotoutstilling på digitaltrykt tapet

PUBLISERT: 23 februar 2012
OPPDATERT: 21 mars

Zurich’s Fotomuseum Winterthur fikk nylig æren av å være vertskap for den kinesiske multimediakunstneren Ai Weiweis work fotografier og videoer. Museet måtte forsikre seg om at bildene ble perfekt reprodusert, ettersom de skulle presenteres fra gulv til tak på samtlige vegger i lokalene.

Museet engasjerte trykkeriet The Image Factory til å trykke kunstverkene, i følge Large Format Review. I stedet for tradisjonelt papir, valgte trykkeriet å trykke på tapet fra den engelske produsenten Sihl Direct UK. Valget falt på tapetmaterialet Persomural 170 matt 3260, produsert på Epson Stylus Pro 9900 og 11880.

Tapetmaterialet ble valgt av flere årsaker. Det har moderat struktur og trykker godt. Men det viktigste var i følge museet at dette er en vandreutstilling, så det var praktisk å finne en løsning som enkelt kunne demonteres og brukes på nytt.

Ved å tilsette Tylose (metylcellulose) i tapetlimet, kunne dette bli fuktet og løsnet fra veggen etter utstillingen. Så kan det fuktes på nytt og monteres på en ny utstillingsvegg gjentatte ganger, uten at verken materialet eller trykkene taper kvalitet.

Les videre

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Robotene kommer!

Ålgård Offset AS og Printagon Graphics AB fortsetter robotiseringen.
– Vi fortsetter robotiseringen både i Norge og i Sverige og har nå installert robot nr. 11 i rekken på få år, heter det i en pressemelding fra Ålgård Offset.
aalgard_roboter

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi