Fotoutstilling på digitaltrykt tapet

Zurich’s Fotomuseum Winterthur fikk nylig æren av å være vertskap for den kinesiske multimediakunstneren Ai Weiweis work fotografier og videoer. Museet måtte forsikre seg om at bildene ble perfekt reprodusert, ettersom de skulle presenteres fra gulv til tak på samtlige vegger i lokalene.

Museet engasjerte trykkeriet The Image Factory til å trykke kunstverkene, i følge Large Format Review. I stedet for tradisjonelt papir, valgte trykkeriet å trykke på tapet fra den engelske produsenten Sihl Direct UK. Valget falt på tapetmaterialet Persomural 170 matt 3260, produsert på Epson Stylus Pro 9900 og 11880.

Tapetmaterialet ble valgt av flere årsaker. Det har moderat struktur og trykker godt. Men det viktigste var i følge museet at dette er en vandreutstilling, så det var praktisk å finne en løsning som enkelt kunne demonteres og brukes på nytt.

Ved å tilsette Tylose (metylcellulose) i tapetlimet, kunne dette bli fuktet og løsnet fra veggen etter utstillingen. Så kan det fuktes på nytt og monteres på en ny utstillingsvegg gjentatte ganger, uten at verken materialet eller trykkene taper kvalitet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: