Fotoutstilling på digitaltrykt tapet

PUBLISERT: 23 februar 2012
OPPDATERT: 21 mars

Zurich’s Fotomuseum Winterthur fikk nylig æren av å være vertskap for den kinesiske multimediakunstneren Ai Weiweis work fotografier og videoer. Museet måtte forsikre seg om at bildene ble perfekt reprodusert, ettersom de skulle presenteres fra gulv til tak på samtlige vegger i lokalene.

Museet engasjerte trykkeriet The Image Factory til å trykke kunstverkene, i følge Large Format Review. I stedet for tradisjonelt papir, valgte trykkeriet å trykke på tapet fra den engelske produsenten Sihl Direct UK. Valget falt på tapetmaterialet Persomural 170 matt 3260, produsert på Epson Stylus Pro 9900 og 11880.

Tapetmaterialet ble valgt av flere årsaker. Det har moderat struktur og trykker godt. Men det viktigste var i følge museet at dette er en vandreutstilling, så det var praktisk å finne en løsning som enkelt kunne demonteres og brukes på nytt.

Ved å tilsette Tylose (metylcellulose) i tapetlimet, kunne dette bli fuktet og løsnet fra veggen etter utstillingen. Så kan det fuktes på nytt og monteres på en ny utstillingsvegg gjentatte ganger, uten at verken materialet eller trykkene taper kvalitet.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1