Fotoutstilling på digitaltrykt tapet

Zurich’s Fotomuseum Winterthur fikk nylig æren av å være vertskap for den kinesiske multimediakunstneren Ai Weiweis work fotografier og videoer. Museet måtte forsikre seg om at bildene ble perfekt reprodusert, ettersom de skulle presenteres fra gulv til tak på samtlige vegger i lokalene.

Museet engasjerte trykkeriet The Image Factory til å trykke kunstverkene, i følge Large Format Review. I stedet for tradisjonelt papir, valgte trykkeriet å trykke på tapet fra den engelske produsenten Sihl Direct UK. Valget falt på tapetmaterialet Persomural 170 matt 3260, produsert på Epson Stylus Pro 9900 og 11880.

Tapetmaterialet ble valgt av flere årsaker. Det har moderat struktur og trykker godt. Men det viktigste var i følge museet at dette er en vandreutstilling, så det var praktisk å finne en løsning som enkelt kunne demonteres og brukes på nytt.

Ved å tilsette Tylose (metylcellulose) i tapetlimet, kunne dette bli fuktet og løsnet fra veggen etter utstillingen. Så kan det fuktes på nytt og monteres på en ny utstillingsvegg gjentatte ganger, uten at verken materialet eller trykkene taper kvalitet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: