Nostalgieffekter til digitale bilder

Femtitallseffekter med variasjoner på et øyeblikk. Foto: DxO Labs.

Vanligvis vil vi ha de skarpeste og mest fargerike bildene i trykksaker og digitale publikasjoner, men av og til kan sluttproduktet løftes designmessig ved å tilføre bildene en eller flere forsiktige effekter. Programmet FilmPack 3.1 fra franske DxO Labs er spesialutviklet for å gi moderne digitale bilder en gammeldags filmlook på en enkel måte. Programmet rommer en rekke forhåndsinnstillinger som gjør om bildet til ”positiv fargefilm”, ”negativ fargefilm”, ”sort-hvitt film” – faktisk hele 62 analoge filmtyper fra ”forna dar”. På et øyeblikk endrer du bildet til et femtitallsuttrykk med forhåndsinnstilte innstillinger som enkelt kan justeres. Det fins også muligheter for å tilføre ”korn” i bildet og tilføre vignettering slik bildene ofte fremsto med eldre optikk. Man kan gjøre det samme i Photoshop, men prosessen er langt mer tidkrevende. Programmet har også en batch-funksjon, slik at du kan behandle mange bilder samtidig med de samme effektene.

FilmPack 3.1 fins som stand alone program og som plug-in til Photoshop, Aperture og Lightroom. Det leveres i to utgaver, Essential og Expert. Fås både til Windows og Mac. Prisen er ca kr. 1000,- for den mest omfattende versjonen (og det er den du må ha).

Gjenskap 62 analoge filmtyper fra forrige århundre og tilfør andre effekter med noen tastetrykk. Foto: DxO Labs.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: