Nostalgieffekter til digitale bilder

PUBLISERT: 23 februar 2012
OPPDATERT: 23 februar
Femtitallseffekter med variasjoner på et øyeblikk. Foto: DxO Labs.

Vanligvis vil vi ha de skarpeste og mest fargerike bildene i trykksaker og digitale publikasjoner, men av og til kan sluttproduktet løftes designmessig ved å tilføre bildene en eller flere forsiktige effekter. Programmet FilmPack 3.1 fra franske DxO Labs er spesialutviklet for å gi moderne digitale bilder en gammeldags filmlook på en enkel måte. Programmet rommer en rekke forhåndsinnstillinger som gjør om bildet til ”positiv fargefilm”, ”negativ fargefilm”, ”sort-hvitt film” – faktisk hele 62 analoge filmtyper fra ”forna dar”. På et øyeblikk endrer du bildet til et femtitallsuttrykk med forhåndsinnstilte innstillinger som enkelt kan justeres. Det fins også muligheter for å tilføre ”korn” i bildet og tilføre vignettering slik bildene ofte fremsto med eldre optikk. Man kan gjøre det samme i Photoshop, men prosessen er langt mer tidkrevende. Programmet har også en batch-funksjon, slik at du kan behandle mange bilder samtidig med de samme effektene.

FilmPack 3.1 fins som stand alone program og som plug-in til Photoshop, Aperture og Lightroom. Det leveres i to utgaver, Essential og Expert. Fås både til Windows og Mac. Prisen er ca kr. 1000,- for den mest omfattende versjonen (og det er den du må ha).

Gjenskap 62 analoge filmtyper fra forrige århundre og tilfør andre effekter med noen tastetrykk. Foto: DxO Labs.

Les videre

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

End-to-end-løsninger er avgjørende, ikke trykketeknikken

Med fire svært automatiserte, industrielle produksjonslinjer, integrert i en Connex-arbeidsflyt, vil Muller Martini imponere kundene på årets Drupa.
PI-2399-Bruno-Muller_2

Kunstig intelligens vil være avgjørende for bedriftenes overlevelse

I den kommende tiden skal vi se nærmere på hvordan kunstig intelligens (AI) implementeres i allerede eksisterende grafiske løsninger. Hva den kan, hvilke behov den fyller og hvilke muligheter og utfordringer dette åpner for på sikt.
Heidelberg-AI

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag