Ny entry-level Océ Arizona flatbed

PUBLISERT: 23 februar 2012
OPPDATERT: 23 februar
Océ Arizona 318 GL gir nye muligheter for alle som vil inn på storformatmarkedet. Foto: Oce.

Océ lanserer enda en modell i sin populære Arizona-serie. Arizona 318 GL er en inngangsmodell UV flatbedskriver som blir presentert på FESPA-messen i disse dager. Etter lanseringen av de første modellene i Arizona-serien i 2007, har Océ solgt nesten 3000 storformatsystemer i dette segmentet, noe som gir en markedsandel på over 40 prosent.

Skriveren er utviklet spesielt med tanke på lav-volum produksjonsmiljøer og skal være priset omtrent 35 prosent under Arizona GT 360. Den kan oppnå en utskriftshastighet på 18 m2/timen i express mode, noe som tilsvarer 20 ark i 70 x 100 cm. Største format på bordet er 1,25 x 2,50 meter. Maskinen takler medietykkelser opp til respektable 48 mm.

Kundene kan velge en White Ink Option, som muliggjør bakgrunnstrykk med hvitt blekk på ikke-hvite eller transparente medier. Siden 2008 har 90 prosent av Océs kunder valgt å satse på denne muligheten. Rullmater kan kjøpes som tilleggsutstyr, og dette utvider også modellens applikasjonsmuligheter betraktelig.

Ekte flatbed
Flatbedkonstruksjonen med vakumbord sørger for stødig og sikker produksjon og perfekt register. Vakumløsningen gjør det mulig å trykke på materialer uten rette kanter og substrater med ujevne overflater, for eksempel finér eller innrammet duk. Dette er nærmest umulig i maskiner som frakter mediet gjennom maskinen. Her ligger det stille. Den trykker også på meget glatte overflater som glass. Maskinen trykker utfallende og leverer dobbeltsidige utskrifter i register. Arizona 318 GL har også en løsning for ”mosaikktrykk” med overlapp, som gjør det enkelt å produsere gigantformater i flere seksjoner.

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo