Ny entry-level Océ Arizona flatbed

Océ Arizona 318 GL gir nye muligheter for alle som vil inn på storformatmarkedet. Foto: Oce.

Océ lanserer enda en modell i sin populære Arizona-serie. Arizona 318 GL er en inngangsmodell UV flatbedskriver som blir presentert på FESPA-messen i disse dager. Etter lanseringen av de første modellene i Arizona-serien i 2007, har Océ solgt nesten 3000 storformatsystemer i dette segmentet, noe som gir en markedsandel på over 40 prosent.

Skriveren er utviklet spesielt med tanke på lav-volum produksjonsmiljøer og skal være priset omtrent 35 prosent under Arizona GT 360. Den kan oppnå en utskriftshastighet på 18 m2/timen i express mode, noe som tilsvarer 20 ark i 70 x 100 cm. Største format på bordet er 1,25 x 2,50 meter. Maskinen takler medietykkelser opp til respektable 48 mm.

Kundene kan velge en White Ink Option, som muliggjør bakgrunnstrykk med hvitt blekk på ikke-hvite eller transparente medier. Siden 2008 har 90 prosent av Océs kunder valgt å satse på denne muligheten. Rullmater kan kjøpes som tilleggsutstyr, og dette utvider også modellens applikasjonsmuligheter betraktelig.

Ekte flatbed
Flatbedkonstruksjonen med vakumbord sørger for stødig og sikker produksjon og perfekt register. Vakumløsningen gjør det mulig å trykke på materialer uten rette kanter og substrater med ujevne overflater, for eksempel finér eller innrammet duk. Dette er nærmest umulig i maskiner som frakter mediet gjennom maskinen. Her ligger det stille. Den trykker også på meget glatte overflater som glass. Maskinen trykker utfallende og leverer dobbeltsidige utskrifter i register. Arizona 318 GL har også en løsning for ”mosaikktrykk” med overlapp, som gjør det enkelt å produsere gigantformater i flere seksjoner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: