Størst sikkerhetstrussel i eget hus

Vi slurver med sikkerheten, sier adm.dir. Jens Petter Ørjansen i Xerox.

Over halvparten av de ansatte i amerikanske selskaper bryter sikkerhetsreglene. Hver tredje ansatt kjenner ikke engang til sitt eget selskaps sikkerhetsrutiner. Det viser en undersøkelse i regi av Xerox og sikkerhetsselskapet McAfee. De to selskapene går nå sammen om en ny sikkerhetsløsning.

Også i Norge. Undersøkelsen er gjennomført i begynnelsen av januar og omfatter 2541 personer i forskjellige bransjer. Hver femte ansatt innrømmer at de har uforsiktig omgang med kunders kredittnumre, resultatrapporter, personal- og skattedokumenter.

– Det er liten grunn til å tro at norske arbeidstakere er bedre på dette området, sier administrerende direktør Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge.

Mange ansatte er likevel bekymret for sikkerheten. Hver fjerde ansatt sier at de er bekymret for at nettverkene kan lekke innhold, dette gjelder også konfidensielle utskrifter, samt skannede og kopierte dokumenter med sensitivt innhold.

Ny programvare. For å bedre sikkerheten integrerer Xerox nå McAfees programvare i sin teknologi. Dette vil sørge for at løsninger og tjenester med Xerox-teknologi vil blokkere for virus, spionvare og andre skadelige programmer før skade har skjedd. Den nye programvaren vil også logge trusler, slik at beskyttelse kan iverksettes før skade inntreffer.

– Vi vil lansere disse løsningene i Norge med det første, sier Ørjansen.

Usikre skrivere. Undersøkelsen viser at såkalt periferutstyr knyttet til PC, som skrivere, utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko som tidligere er blitt oversett.

– Sikkerhetsrutiner vi i dag har etablert mot PC-er og nettverk, må utvides til å omfatte skrivere og annet tilknyttet utstyr også, sier Ørjansen. Les mer på Xerox´ securityside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: