Størst sikkerhetstrussel i eget hus

Vi slurver med sikkerheten, sier adm.dir. Jens Petter Ørjansen i Xerox.

Over halvparten av de ansatte i amerikanske selskaper bryter sikkerhetsreglene. Hver tredje ansatt kjenner ikke engang til sitt eget selskaps sikkerhetsrutiner. Det viser en undersøkelse i regi av Xerox og sikkerhetsselskapet McAfee. De to selskapene går nå sammen om en ny sikkerhetsløsning.

Også i Norge. Undersøkelsen er gjennomført i begynnelsen av januar og omfatter 2541 personer i forskjellige bransjer. Hver femte ansatt innrømmer at de har uforsiktig omgang med kunders kredittnumre, resultatrapporter, personal- og skattedokumenter.

– Det er liten grunn til å tro at norske arbeidstakere er bedre på dette området, sier administrerende direktør Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge.

Mange ansatte er likevel bekymret for sikkerheten. Hver fjerde ansatt sier at de er bekymret for at nettverkene kan lekke innhold, dette gjelder også konfidensielle utskrifter, samt skannede og kopierte dokumenter med sensitivt innhold.

Ny programvare. For å bedre sikkerheten integrerer Xerox nå McAfees programvare i sin teknologi. Dette vil sørge for at løsninger og tjenester med Xerox-teknologi vil blokkere for virus, spionvare og andre skadelige programmer før skade har skjedd. Den nye programvaren vil også logge trusler, slik at beskyttelse kan iverksettes før skade inntreffer.

– Vi vil lansere disse løsningene i Norge med det første, sier Ørjansen.

Usikre skrivere. Undersøkelsen viser at såkalt periferutstyr knyttet til PC, som skrivere, utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko som tidligere er blitt oversett.

– Sikkerhetsrutiner vi i dag har etablert mot PC-er og nettverk, må utvides til å omfatte skrivere og annet tilknyttet utstyr også, sier Ørjansen. Les mer på Xerox´ securityside.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: