Størst sikkerhetstrussel i eget hus

PUBLISERT: 23 februar 2012
OPPDATERT: 21 mars
Vi slurver med sikkerheten, sier adm.dir. Jens Petter Ørjansen i Xerox.

Over halvparten av de ansatte i amerikanske selskaper bryter sikkerhetsreglene. Hver tredje ansatt kjenner ikke engang til sitt eget selskaps sikkerhetsrutiner. Det viser en undersøkelse i regi av Xerox og sikkerhetsselskapet McAfee. De to selskapene går nå sammen om en ny sikkerhetsløsning.

Også i Norge. Undersøkelsen er gjennomført i begynnelsen av januar og omfatter 2541 personer i forskjellige bransjer. Hver femte ansatt innrømmer at de har uforsiktig omgang med kunders kredittnumre, resultatrapporter, personal- og skattedokumenter.

– Det er liten grunn til å tro at norske arbeidstakere er bedre på dette området, sier administrerende direktør Jens Petter Ørjansen i Xerox Norge.

Mange ansatte er likevel bekymret for sikkerheten. Hver fjerde ansatt sier at de er bekymret for at nettverkene kan lekke innhold, dette gjelder også konfidensielle utskrifter, samt skannede og kopierte dokumenter med sensitivt innhold.

Ny programvare. For å bedre sikkerheten integrerer Xerox nå McAfees programvare i sin teknologi. Dette vil sørge for at løsninger og tjenester med Xerox-teknologi vil blokkere for virus, spionvare og andre skadelige programmer før skade har skjedd. Den nye programvaren vil også logge trusler, slik at beskyttelse kan iverksettes før skade inntreffer.

– Vi vil lansere disse løsningene i Norge med det første, sier Ørjansen.

Usikre skrivere. Undersøkelsen viser at såkalt periferutstyr knyttet til PC, som skrivere, utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko som tidligere er blitt oversett.

– Sikkerhetsrutiner vi i dag har etablert mot PC-er og nettverk, må utvides til å omfatte skrivere og annet tilknyttet utstyr også, sier Ørjansen. Les mer på Xerox´ securityside.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324