Svak økning i reklamesalget

Medienes andel av omsetningen i 2011. Illustrasjon.: IRM.

Reklamemarkedet omsatte for 5.3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011, noe som gir en vekst på 1,7 prosent. Totalt for hele året ble reklameomsetningen 19,2 milliarder kroner, noe som er en økning på om lag 4 prosent fra 2010. Tallene fremkommer i en pressemelding fra IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik.

Dagspressen har fremdeles en markedsandel på 30 prosent i Norge, men annonseinntektene synker jevnt og trutt. Annonsering på internett økte med 11 prosent (400 millioner) fra 2010 til 2011. Markedsandelen for nett fortsetter dermed å øke, den er nå oppe i 23 prosent. IRM spådde nylig at internettannonsering vil passere dagspressen innen tre år.

TV-reklamen setter nok en gang rekord 2011. Totalt ble det annonsert for 3,4 milliarder kroner på TV, noe som betyr en omsetningsøkning på litt over 11 prosent.

– Tegnene vi ser på en svak nedgang i reklameveksten, vil fortsette i de kommende kvartalene, sier IRMs analysesjef Tobias Hedström. I følge den siste prognosen venter IRM likevel en vekst i 2012 på 4,6 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: