Svak økning i reklamesalget

Medienes andel av omsetningen i 2011. Illustrasjon.: IRM.

Reklamemarkedet omsatte for 5.3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011, noe som gir en vekst på 1,7 prosent. Totalt for hele året ble reklameomsetningen 19,2 milliarder kroner, noe som er en økning på om lag 4 prosent fra 2010. Tallene fremkommer i en pressemelding fra IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik.

Dagspressen har fremdeles en markedsandel på 30 prosent i Norge, men annonseinntektene synker jevnt og trutt. Annonsering på internett økte med 11 prosent (400 millioner) fra 2010 til 2011. Markedsandelen for nett fortsetter dermed å øke, den er nå oppe i 23 prosent. IRM spådde nylig at internettannonsering vil passere dagspressen innen tre år.

TV-reklamen setter nok en gang rekord 2011. Totalt ble det annonsert for 3,4 milliarder kroner på TV, noe som betyr en omsetningsøkning på litt over 11 prosent.

– Tegnene vi ser på en svak nedgang i reklameveksten, vil fortsette i de kommende kvartalene, sier IRMs analysesjef Tobias Hedström. I følge den siste prognosen venter IRM likevel en vekst i 2012 på 4,6 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: