Fargekonferansen 2012

PUBLISERT: 1 mars 2012
OPPDATERT: 1 mars

Palografen og Optirep inviterer bransjen til Fargekonferansen 2012 på Ullevaal Stadion 19. april. Arrangementet er en heldagskonferanse for alle som arbeider med farger i grafisk sammenheng. Programmet tar for seg alt som skal til for at farger i bilder og logoer blir holdt konstante, fra fotografering og design til ferdig resultat på skjerm eller trykk.

Hovedtemaene er:

  • Effektiv RGB-arbeidsflyt med Adobe Creative Suite.
  • Skjermkalibrering og soft proof.
  • Samarbeidet mellom kunde og leverandør.

 

Foredragsholdere er:

  • Karl Koch, direktør for basICColor, et utviklerfirma med base i Tyskland. basICColor produserer software og kalibratorer til high-end skjerm­kalibrering.
  • Per Arne Flatberg (Palografen) arbeider med trykk, fargestyring og PDF arbeidsflyt i tillegg til å holde en rekke kurs. Han er Norges eneste Ugra-sertifiserte PSO-ekspert.
  • Helge-John Hildershavn (Palografen) holder kurs og hjelper bedrifter med fargestyring og PDF-arbeidsflyt.
  • Bård B. Sandstad (Optirep) er fargestyringskonsulent, skribent og ekstern underviser ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

For mer informasjon og påmelding, se konferansens nettside.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo